Fashion

Parodieën op de fashion business

De modewereld heeft zo zijn excentrieke types en rare gewoontes. Niet zo gek dus, dat veel comedy acteurs en actrices deze business graag op de hak nemen. Wij zochten de meest geslaagde fashion parodieën voor je bij elkaar!

Rachel Zoe

Stylist van de Hollywood sterren Rachel Zoe heeft een reality show waarin ze uitspraken doet als 'I die' en 'Ba-na-nas', een met designer spul gevulde kledingkast voor haar baby (!) en een kenmerkende kledingstijl. Ze vráágt er gewoon bijna om te worden nagedaan. Naar ons idee doet Amy Phillips a very good job. Daarom: drie filmpjes!

De 'broer' van John Galliano

Dat John Galliano werd verdacht van (en uiteindelijk ook werd veroordeeld voor) antisemitisch gedrag is natuurlijk niet bepaald grappig. Toch kreeg talkshow host Conan O'Brian het voor elkaar om er een lollig item over te maken. De volgende sketch ging namelijk niet zozeer over de beschuldigingen richting Galliano, maar de bombastische hoofddeksels van zijn 'broer'!

Ben Stiller als Derek Zoolander

De meeste modellen zijn ongetwijfeld lieverdjes. Maar reken maar dat er genoeg ijdele en arrogante exemplaren tussenlopen. Derek Zoolander a.k.a. acteur Ben Stiller is wat ons betreft dé parodie op deze mooie koppies zonder mooie persoonlijkheid. Onderstaand filmpje van dit male model zorgde ervoor dat er uiteindelijk een heuse feature film over mister Zoolander kwam.

Chloë Sevigny

Actrice/designer/model/it-girl/et cetera Chloë Sevigny is een gewild slachtoffer van Drew Droege. Wat het resultaat is? Een man verkleed in toch vrij kittige outfits,

'diepzinnig' pratend over culturele must-sees, trends en andere dingen die ook maar iets met Europa (de Amerikaanse Chloë schijnt een voorliefde voor ons continent te hebben) te hebben. Pretty funny.

Chanel

Veel Chanel campagnes -wel of niet door Karl Lagerfeld gefilmd of gekiekt- kosten mil-joen-en euro's. Deze filmpjes zijn meestal prachtig, al zijn ze het af en toe wat aan de melodramatische kant. Want guys, het gaat maar om een luchtje hè. Dit vond het Amerikaanse comedy programma Saturday Night Live waarschijnlijk ook, gezien onderstaande sketch.

Welke parodie vind jij het meest geslaagd?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top