Fashion

Louis Vuitton SS12: girly & vrouwelijk

Marc Jacobs houdt er net als Karl Lagerfeld van om flink uit te pakken met zijn fashion shows. Weet je nog de Louis Vuitton fall-winter 2011 show, waarin de modellen per lift naar de catwalkwerden vervoerd? Overtreffen leek onmogelijk, maar deze keer stond er een draaiende carrousel midden op de catwalk met Kate Moss als paradepaardje!

Een groot gordijn zorgde er voor dat het carrousel tot aan de start van de show verborgen bleef voor het nieuwsgierige modepubliek. Wat er vervolgens werd onthuld, had niemand waarschijnlijk aan zien komen: een metershoge, draaiende carrousel met op elk paardje een in Louis Vuitton gestoken model. Na de surprise stapten de modellen één voor één af om een rondje catwalk te doen. Als laatste model was Marc’s favoriet Kate Moss aan de beurt, net als vorig seizoen. Zij was gekleed in een zoet, wit jurkje met veren en een bloemenpatroon.

Louis Vuitton SS12 Paris Fashion Week

En deze look was zeker typerend voor de rest van de spring-summer 2012 collectie. De outfits waren een mix van vrouwelijke fifties silhouetten en girly pastelkleuren en accessoires. We spotten onder meer schattige handtassen en puntschoenen, ruitmotieven, ‘omabroekjes’, hooggesloten kraagjes en rokken rond de knie.

Bekijk hieronder het backstage report van The Telegraph, met een enthousiaste Marc Jacobs aan het woord.

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top