Fashion

Hip of Horror: Arie op Safari trenchcoat

De Deense ontwerper Peter Jensen showde zondagmiddag tijdens Londen Fashion Week zijn nieuwste collectie. De in de Britse hoofdstad gevestigde ontwerper toonde een collectie die nu nog in ons hoofd zit, vooral de wilde safari ontwerpen vielen op. Denk een Arie op Safari trenchcoat!

peter jensen safari

Peter Jensen spring/summer 2012

My kinda gal!

Peter Jensen had als grote inspiratiebron de prachtige soul-jazz zangeres Nina Simone. Deze bad ass dame fungeerde als muse van de totale spring/summer 2012 collectie. Jensen leerde de muziek van Simone pas kennen toen hij in Londen kwam wonen. Hij hoorde van een zangeres die ooit een luchtbuks op de buren afvuurde omdat ze te veel klaagden over haar piano muziek. "My kinda gal" dacht de Deen.

nina simone

Nina Simone

Kerk-outfits tot leopard broeken

Zijn collectie toont witte maagdelijke looks die Simone gemakkelijk naar de kerk had kunnen dragen maar ook lurex en satijnen items die de zangeres zo op de internationale podia had kunnen rocken. Onze favoriet was toch echt wel de safari trench en het broekpak met dezelfde wilde print. Maar ook in de metallic kabeltrui met tijgerlegging konden wij ons wel vinden.

safari jensen leopard broek

Safari broekpak en metallic kabel trui en leopard broek Peter Jensen spring/summer 2012

wit kerk simone lurex jurkje

Een maagdelijk witte kerklook en kek lurex jurkje uit de spring/summer 2012 Peter Jensen collectie

Wat vinden jullie van die wilde looks? Wij nemen ze met liefde op in onze garderobe, wat jullie?

Op Asos vind je een groot gedeelte van de Peter Jensen collectie, nu vanwege Londen fashion Week met 20% korting verkrijgbaar.

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top