Fashion

Wat verdient een model tijdens Fashion Week?

Tijdens de modeweken lopen er bekende en onbekende modellen over de catwalk om de nieuwste collecties te tonen. Maar wat verdienen zij hier eigenlijk mee? De directeur van het prestigieuze modellenbureau Premier Model Management maakte afgelopen weekend bekend dat modellen voor een prikkie meeliepen tijdens London Fashion Week.

Aidan Jean-Marie, directeur bij het bekende modellenbureau Premier, liet weten dat jongen modellen voor het luttele bedrag van honderd pond meeliepen tijdens de show van Burberry. Honderd pond komt neer op ongeveer 140,- euro. De meiden worden vaak pas op het laatste moment confirmd en moeten voorafgaande aan een show een live casting lopen waar zij 70,- euro voor krijgen. Hier hoort een model pas of zij geboekt is of niet. Er liepen vijf modellen van Premier Model Management mee tijdens de show van Burberry.


Malaika Firth op de catwalk voor Burberry Prorsum a/w 2015

Bekende modellen daarentegen vangen voor het lopen van een catwalkshow zo'n dertigduizend euro. Uiteraard is het meelopen in een grote show wel een springplank voor je carriere. Vandaar dat beginnende modellen er eigenlijk niet moeilijk over doen om naar het buitenland te vliegen voor een symbolisch bedrag.

Bron:

Deel dit artikel
Back to top