Fashion

Het ruitje maakt een comeback op de catwalk van Burberry naast een roze bontjas

Terwijl Burberry eerder nog haar collecties presenteerde in Kensington Gardens, vond de SS2018 show plaats in Sessions House, een voormalige rechtbank waar het nu zou spoken dankzij de brute straffen die er gegeven werden (vrouwen en kinderen werden zonder pardon voor minieme overtredingen opgehangen). Een bijzondere locatie voor een bijzondere collectie.

Komend voorjaar maakt het ruitje duidelijk een comeback in de Burberry wereld van Christopher Bailey. De creative director koos ervoor het patroon terug te laten komen in vrijwel elke look die de catwalk over ging. Van het iconische rood/zwart/beige Burberry ruitje tot andere uitvoeringen: je kan er gewoon niet omheen.

Naast het ruitje waren er ook bontjassen te zien in de SS2018 collectiepresentatie van Burberry. Een opvallend item voor het voorjaar, maar niet helemaal onredelijk omdat het in Engeland natuurlijk nog flink fris kan zijn én het een 'see now, buy now collectie' is. Onze favoriet was het prachtige roze korte exemplaar. Gelukkig werd er gebruik gemaakt van faux fur.

Naast de nodige military invloeden, bijvoorbeeld een legerjasje omgebouwd tot rokje, werden er ook prachtige see-through regenjassen getoond. Wij voorspellen dat de doorzichtige rokken een rode loper favoriet gaat worden die we waarschijnlijk bij Sienna Miller en Cara Delevingne, die natuurlijk front row zat, zullen spotten. Andere celebrities die de show live aanschouwden waren Kate Moss, Naomi Campbell en Jourdan Dunn.

De make-up voor de show was opvallend minimalistisch en 'authentieke schoonheid' was het sleutelwoord . De huid werd mat gemaakt met een poederachtige foundation en de ogen een beetje aangezet met een lipliner (!). In de oren van de modellen prijkten bijzondere oorbellen: aan één kant droegen ze een opvallend groot exemplaar.

Bekijk de beelden van de show hieronder!



Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top