Fashion

Hip of Horror: sieraden van katten haarballen

Katten en kittige prints zijn de afgelopen seizoenen een vaste waarde in het modebeeld geweest. Wij ontdekten onlangs dat de kattentrend verder gaat dan wij hadden verwacht. Sieraden ontwerpster Heidi Abrahamson creëerde een sieraden collectie gemaakt van…jawel katten haarballen. Is dit een geval van iehwl of yay?

Catfights 

Katten zijn zo populair geweest in modeland dat ze de laatste jaren meerdere malen doelwit zijn geweest van een aantal heuse copycat catfights. Ook werden er outfitjes voor de poezenbeesten op de markt gebracht door het Japanse modehuis United Bamboo. Dit seizoen zijn de kittige printjes wederom niet weg te denken van de runways.

givenchy kat givenchy kittig kat

De fall/winter collectie 2011 van Givenchy heeft ook haar inspiratie gevonden in de katachtigen

Onsmakelijke braaksels

Als klapper op de vuurpijl van al het kattengeweld stuitten wij op een sieradenlijn gemaakt van haarballen van de spinnende viervoeters. De moderne sieraden ontwerpster Heidi Abrahamson ontwierp een cocktail ring, oorbellen en een ketting van de ietwat onsmakelijke braaksels van de kitty cats. De slogan die bij de collecie zat is “If you’re going to wear cat fur, why not be fashionable about it?” Klinkt alles behalve aanlokkelijk als je het ons vraagt maar na het zien van de sieraden moesten wij onze mening toch wat bijstellen. Wij zien onszelf eigenlijk wel met zo’n haarballerig ontwerp!

haarballen heidi

haarbalketting

Kunst

De ontwerpster heeft de collectie als kunststuk eenmalig ontworpen dus de jewels zijn nergens te koop. Voor meer creaties van de kunstenares ga je naar haar website HeidiAbrahamson.com

haarballen

Zouden jullie deze sieraden willen aanschaffen als ze te koop zouden zijn?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top