Fashion

Help! Onze borsten worden steeds groter

Wist je dat onze borsten steeds groter worden? Vijftien jaar geleden was de gemiddelde cupmaat nog 75B, inmiddels is deze gegroeid naar 80C. Er lopen dus veel vrouwen rond met een flinke cupmaat, maar lang niet al die vrouwen dragen de juiste BH-maat. Daarom start Hunkemöller een borstenmeetservice.

Afgelopen week stuurde Hunkemöller ons al knalroze meetlintjes om onze eigen borsten mee op te meten en aankomende donderdag gaat de lingerieketen zelf aan de slag. In de Hunkemöller in de Kalverstraat zullen modellen met echte vrouwelijke vormen aanwezig zijn voor de live BH Show en kun je je cupmaat professioneel op laten meten. Na afloop krijg je een kleine attentie.

Van 9 t/m 19 september kun je tijdens de BH Show bovendien in alle Hunkemöller filialen in het land je cupmaat op laten meten.

Heb je je juiste cupmaat op laten meten, vergeet dan niet dat over een aantal jaar weer te doen. Want je cupmaat schijnt in je leven zes keer te veranderen.

Leuke feitjes:

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat maar liefst 30% van de Europese vrouwen cup D of groter heeft. Nederlandse vrouwen staan in Europa op de derde plaats als het gaat om grote boezems, ruim 33% heeft cup D of groter. De absolute nummer één van Europa is Engeland, waar 57% van de vrouwelijke bevolking een cup D of groter heeft. Denemarken staat met een percentage van 50% op nummer twee. (bron: onderzoeksbureau GFK).

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top