Fashion

Designer-jurkjes voor de kerst

Wil jij eind december helemaal hip aan het kerstdiner verschijnen? Haal dan je inspiratie uit de designer-jurkjes die wij voor je uitzochten.

Waarschijnlijk sluiten de prijzen van deze jurkjes niet helemaal aan bij je budget. Gebruik de jurkjes dan als inspiratie, om bij weg te dromen of ga op zoek naar goedkopere, vergelijkbare varianten.

Voor de kerst kunnen we alle kanten op. Kleed je je liever niet te bloot? Kies dan een jurkje met driekwart mouwtjes a la Alice + Olivia of Alberta Ferretti. Zorg er wel voor dat de jurk een beetje feestelijk is door bijvoorbeeld een variant met pailletten of andere glinsters te kiezen.

Wat ook erg chique is en zeer geschikt voor kerst zijn jurkjes waarbij de stof gedrapeerd of geplooid is. Het gedrapeerde jurkje van Derek Lam oogt ietwat Grieks en is zeer elegant. De rode jurk van Alexander McQueen is wat huiselijker, heerlijk voor een eerste kerstdag met familie. Hierin zul je je ook zeker op je gemak voelen.

Een strapless jurk is absoluut mooi voor kerst. Leuke details zijn bijvoorbeeld grote strikken of een band om de taille. Met de juiste sieraden en schoenen steel je in deze strapless jurkjes zeker de show, al kan het natuurlijk wel wat fris zijn... maar daar bestaan weer mooie blazertjes & stola's voor! (Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top