Fashion

Sonia Rykiel nieuwe gastdesigner voor H&M

Sonia Rykiel zal de volgende gastdesigner zijn voor H&M. Het Franse huis zal een lingeriecollectie ontwerpen voor de winter van 2009 en een knitwearcollectie voor het voorjaar van 2010.

Dit betekent voor H&M de eerste designersamenwerking op het gebied van dameslingerie en bijpassende accessoires. De exclusieve items zullen op 5 december 2009 in 1500 H&M-winkels wereldwijd worden gelanceerd. Daarbij – en ook dit is een primeur voor H&M - zal de collectie in de belangrijkste Sonia Rykiel boutiques over de gehele wereld verkrijgbaar zijn.

In het voorjaar 2010 komt er een iconische knitwearcollectie voor dames en meisje in de leeftijd van 1,5 tot 8 jaar. Deze collectie wordt gecomplementeerd door speelse accessoires en zal op 20 februari 2010 in ongeveer 250 H&M-winkels gelanceerd worden.

Nathalie Rykiel

“De ‘Sonia Rykiel pour H&M’ lingeriecollectie is de ideale manier om een groot aantal vrouwen wereldwijd kennis te laten maken met de essentie van Sonia Rykiel en daarbij is het een prachtige afsluiting van het jaar. De knitwearcollectie is perfect om een nieuw, kleurrijk seizoen in te luiden”, aldus Nathalie Rykiel, algemeen en artistiek directeur van Sonia Rykiel.

“Sonia Rykiel is een authentieke mode-icoon, de vrouw achter een kenmerkende stijl die geheel om vrouwelijkheid draait. Parijse chic en modern, maar daarbij functionele, comfortabel draagbare kleding. Zij straalt een attitude uit die vrouwen in alle leeftijden, overal ter wereld bewonderen. De vrolijke, chique uitstraling van de show ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Sonia Rykiel, vonden we echt fantastisch. In diezelfde geest draait het bij deze collectie om prachtige lingerie om je geweldig in te voelen. Dit is een compleet moderne, nieuwe lingerielook. Toen we eenmaal met Rykiel aan de slag waren voor deze collectie, konden we gewoon niet meer ophouden”, aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

Wat vind jij van deze nieuwe designer collaboration? Worden het weer slaapzakken voor de deur op 5 december? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top