Fashion

8X vervloekte designer shoes

Te jonge modellen, te dunne modellen en modellen met een eetprobleem. De fashion industry heeft het er maar druk mee. Maar er is meer: te hoge schoenen. Deze killer heels zijn niet alleen ontzettend pijnlijk, ze maken de catwalk ook nog eens levensgevaarlijk. Wij zetten acht shocking shoe situations voor je op een rij.

1. Chanel resort 2013

De plastic schoenen uit de Chanel resort collection mochten er fantastisch uitzien in Versailles, goed of lekker zitten deden ze beslist niet. Model Meghan Collison vertelde dat de schoenen haar hielen hadden vernietigd en dat ze een week lang geen normale schoenen aankon. "Ik bloedde naderhand! Hard plastic zonder sokken? Niet leuk! Vooral omdat we drie keer moest repeteren."

8X vervloekte designer shoes

2. Armadillo shoes

Gelukkig viel er niemand tijdens de Alexander McQueen's spring 2010 show, maar de alien schoen met de 18cm hoge hak viel niet bij iedereen in de smaak. Terwijl Lady Gaga fan is, weigerden Abbey Lee Kershaw, Sasha Pivovarova en Natasha Poly om ze aan te trekken, omdat de schoenen er zo eng uit zagen.

vervloekte shoes

3. Prada spring-summer 2009 show

De spring-summer 2009 show van Prada is er eentje die de boeken ingaat als de fashion show met de meeste modelvalpartijen. Backstage zei een model: "Ik had een paniekaanval, mijn handen gingen trillen. De hakken waren zo hoog. Sommige meisjes waren aan het huilen backstage, omdat ze zo bang waren om te vallen." En dat gebeurde ook. Bekijk hieronderde video van het bloedbad.

4. Kanye West

Modellenvriend Kanye West heeft al heel wat keertjes front row gezeten en iswaarschijnlijk ook getuige geweest van heel wat gevaarlijke 'schoenensituaties'. En dus besloot hij ook onmogelijke schoenen te ontwerpen. Goede vriendin en model Jourdan Dunn twitterde zelfs: "[Kanye's] schoenen zijn sexy as fuck, maar je kunt er niet op lopen!"

Kanye West

5. Abbey Lee Kershaw & Rodarte

In een Rodarte show ging model Abbey Lee Kershaw zo lelijk onderuit, dat ze haar kruisband scheurde. Ze was gedwongen de rest van het seizoen vrij te nemen voor een operatie en het herstel ervan. Bekijk de korte video hieronder, rechtsachter zie je de valpartij!

 

6. Balenciaga spring 2011

De platte schoenen in de Balenciaga spring 2011 show was nogal een verrassing, maar creative director Nicolas Ghesquiere legt uit hoe dat kwam: "Het idee was om Gisele Bündchen, Amber Valletta en Carolyn Murphy te casten voor de show, maar zij wilden mijn hakken niet aan. Ze waren het niet meer gewend om op hoge hakken te lopen en vooral Gisele was ongerust." Als 's werelds beste model nee zegt tegen je hakken, dan weet je dat je fout zit...

Balenciaga

7. Lindsey Wixson voor Versace

Lindsey Wixson staat bekend om haar valpartijen, maar we kunnen haar onhandigheid niet de schuld geven. Het 17-jarige model liep de Versace show in een loeistrakke jurk en torenhoge sleehakken van plexiglas. Dat ze een smakkerd maakte is dus niet zo vreemd. De schade bleef niet beperkt tot een gênant momentje op de catwalk; na de show twitterde Lindsey ‘Sprained ankle :( ’.

Helse schoenen

8. Concurrentie

En als laatste schijnt het er achter de schermen nogal strijdlustig aan toe te gaan. Mannelijk model Lyle Lodwick zegt dat vrouwen veel gemener zijn dan mannen. "Ik heb horror verhalen gehoord van meisjes die naalden in de schoenen van hun modelcollega's stoppen, zodat ze op de catwalk onderuitgaan", aldus Lodwick.

Wat vind jij van de hoge hakken veiligheidskwestie?

(Door: Daphne)

(Bron: Buzzfeed.com)

(Beeld nr. 2: Manon Bruinekreeft - mylifeisafashionshow)

Deel dit artikel
Back to top