Fashion

Lara Stone verdedigt Prada

Wie kunnen beter het begrip 'Power Dressing' opnieuw definiëren dan leading ladies Lara Stone en Carine Roitfeld? Deze twee krachtige vrouwen hebben samen met fotograaf Nick Knight een ode aan de moderne vrouw gebracht. De serie voor V Magazine heeft het thema 'zelfverdediging' en Lara is er zelfs Krav Maga trainingen voor gaan volgen!

Voor het komende sport issue van V magazine kreeg Lara Stone Krav Maga lessen tijdens de fotoshoot. Het werd haar niet gemakkelijk gemaakt in Prada hakken en een Balenciaga kokerrok. Good to know is wel dat een Reed Krakoff tas een zeer effectief wapen blijkt!

lara stone verdedigt zichzelf in prada

Geïnspireerd door de 'Slutwalk' movement van laatst en de wens om zijn eigen tienerdochters te beschermen was fotograaf Nick Knight vastbesloten een reportage te maken over power ladies. Hij is van mening dat vrouwen het recht hebben zich te kleden zoals zij willen zonder er als een easy target uit te zien en zich onveilig te voelen. We couldn't agree more!

Om het probleem aan te snijden koos hij ervoor om het thema zelfverdediging uit te lichten in een modereportage. En met wie beter kun je dat doen dan twee van de krachtigste vrouwen uit de mode-industrie? Knight koos niet voor niets voor de samenwerking met Lara Stone en Carine Roitfeld. Aan hen drieën de taak om het begrip 'Power Dressing' in de eenentwintigste eeuw opnieuw te definiëren.

lara stone verdedigt zichzelf in prada

Sneak peak van een pagina uit V magazine's sport edition

Krav Maga is een zelfverdedigingssport ontwikkeld door Israëlische strijdkrachten. Stone verdedigt zichzelf in de serie terwijl ze de mooiste lente-zomer 2012 kleding toont die speciaal door Carine is geselecteerd. Fotograaf Nick Knight heeft de beelden op camera vastgelegd en SHOWstudio heeft de fotoshoot gefilmd. Doel hiervan is naast het tonen van de laatste mode, vooral ook vrouwen een 'high-fashion how to self defence' aan te bieden.

lara stone verdedigt zichzelf in prada

Het kledingrek tijdens de shoot. Nice!

Wat ons betreft is het team er in geslaagd een krachtige visie op 'Power Dressing' neer te zetten. Hier kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen! We houden jullie op de hoogte van de serie en laten het weten als de video online gaat. Dus houd Fashionscene en onze Facebook in de gaten.

(Door: Zoë)

(Bron: Showstudio, The Cut)

Deel dit artikel
Back to top