Fashion

Gestuz: minimal meets French rock & roll

Gestuz toonde gisteravond op de AFW plankieren haar fall collectie 2012 genaamd ‘Through rocks and waves’. De ruwe, maar elegante collectie is geïnspireerd op het Deense kustlandschap en natuurfotografe Kristin Klein. Ook rock & roll, de middle name van Gestuz, speelde een grote rol in de passerende looks.

Gestuz AFW

Minimal meets French rock & roll

Volgens de designers Sanne Sehested Niels en Lene Boesen kan de collectie het best omschreven worden als ‘minimal meets French rock & roll’. Minimal designs die interessant worden door de combinaties van materialen als kant, wol, zijde, pailletten en natuurlijk leer. Neem bijvoorbeeld het wollen jurkje met biker jacket, de zijden dress met leather skirt of katoenen top met sequin maxi en leren gilet. Geniale combinaties die zorgen voor looks die wij het liefst rechtstreeks van de catwalk in onze kast hangen.

Gestuz AFW

Through rocks and waves

Het Deense label liet zich voor de fall-winter collectie 2012-2013 inspireren door de natuur en  dan vooral door het werk van natuurfotografe Kristin Klein. Gestuz: “We namen kleine stukjes van verschillende foto’s van Kirstin en maakten hier één geheel van.” Het restultaat zie je in de jurk en top met print. Gestuz wilde met deze collectie de rauwe, oude en vernietigde natuur laten zien en gebruikte hierbij vooral donkere kleuren zoals zwart, grijs, en olijfgroen. Kleuren als rood en blauw zijn toegevoegd om de collectie te verzachten en kleurrijker te maken.

Gestuz AFW

Biker boots

De rauwe, edgy looks in combinatie met leer als hoofdmateriaal gaven ons direct een Balmain feel. Gestuz onderscheidt zich door de cleane, simpele en vooral draagbare ontwerpen waar Scandinavische designers bekend om staan. Tenslotte showde het Deense label haar liefde voor biker boots, want die zagen we in elke look terugkomen. Onder een broek, rok, jurk of maxi: biker boots it is. Het heeft ons niet alleen de veelzijdigheid van deze stoere laars doen inzien, de biker boots zorgden ook voor een aangenaam tripje over de catwalk voor de modellen.

Gestuz AFW

Bekijk de gehele bovenstaande collectie en nog die van vele anderen op onze catwalk-pagina!

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top