Fashion

Hailee Steinfelds Miu Miu campagne verboden

Na het verbieden van Marc Jacobs Oh Lola! campagne met Dakota Fanning, heeft het Britse Advertising Standards Authority opnieuw ingegrepen. Dit keer gaat het om de Miu Miu campagne met de 14-jarige Hailee Steinfeld. De advertentie zou ‘gevaarlijk en onverantwoordelijk’ zijn.

Hailee Steinfeld

In de Miu Miu fall 2011 campagne zien we Hailee Steinfeld sipjes op een treinspoor zitten en een traantje wegpinken. De Advertising Standards Authority (ASA) heeft de campagne in Groot-Brittannië verboden. Zij vinden het campagnebeeld onverantwoordelijk, omdat een kind – Hailee is namelijk 14 jaar oud - in een onveilige locatie is afgebeeld. Met andere woorden: het zou tiener zelfmoord suggeren…

Prada reageert hierop met de stelling dat ze ‘zich gemakkelijk kon verplaatsen en niet werd tegengehouden op een of andere manier’. Het zou gaan om een serieuze, high-fashion campagne bedoeld voor volwassen vrouwen en gebaseerd op een set van een denkbeeldige film. Ook zouden de Bruce Weber beelden geen enkel risico vormen voor de True Grit-ster en zou ze niet aan het huilen zijn, maar zou ze gewoon droevig gezicht hebben opgezet. Misschien had ze jeuk in haar oog?

Hailee Steinfeld

Wat vind jij van de Miu Miu campagne? Ben je het eens met Prada of de ASA?

(Door: Daphne)

(Beeld: Telegraph)

Deel dit artikel
Back to top