Fashion

Elle US zet na jaren weer modellen op cover

De Amerikaanse Elle heeft besloten om na acht jaar weer een model op de cover te zetten. Elle US stapt hiermee van haar geloof af om alleen celebrities op haar omslag te plaatsen. Voor de October Issue zet het blad niet één, maar vier Victoria’s Secret modellen op de cover, waaronder onze eigen Doutzen Kroes!

Elle US Victoria's Secret modellen op cover
Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Adriana Lima en Chanel Iman op de cover van de Amerikaanse Elle van oktober 2011.

Models vs. celebrities

In tegenstelling tot onze eigen Elle, heeft de Amerikaanse Elle al sinds 2003 geen model meer op de cover gehad. Erin Wasson sierde als laatste model de cover van Elle's September Issue van dat jaar. Sindsdien heeft Elle US alleen nog maar actrices en artiesten op haar cover gehad. Editor-in-Chief Robbie Meyers vertelt dat de redactie het tijd vond om de sexy kant van fashion te laten zien, door middel van de vier meest verleidelijke supermodellen van het moment. “Deze covers stralen uit wat Elle Elle maakt. Ze zijn buiten geschoten, zonnig en kleurrijk en natuurlijk met veel accessoires. De vrouwen kijken je recht aan met een persoonlijke en sexy zelfverzekerdheid.”

Elle US oktober 2011 victoria's secret modellen  

Victoria’s Secret Angels

Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Adriana Lima en Chanel Iman werden voor de fotoshoot gestyled door creative director Joe Zee en vastgelegd door fotograaf Alexei Hay. In de ‘Bombshell Beauties’ editorial poseren de Victoria’s Secret modellen op verleidelijke wijze in swimwear met veel accessoires. De Angels laten ons zien dat een vrouw met een positieve, sterke attitude en classy uitstraling automatisch een bombshell is.

Nog leuker is de video die Elle.com maakte tijdens de fotoshoot. Hierin vertellen de modellen over het leven, werk, passies en het moederschap. Drie van de vier Victoria's Secret supermodellen zijn namelijk moeder geworden in de afgelopen twee jaar. Adriana Lima sluit het filmpje af met de zin "I truely believe, that here today in Miami, with this Elle cover, we are making history".

Bekijk hier het behind the scenes filmpje van Elle.com:

Wat vind jij van de keuze van de Amerikaanse Elle om van celebrities weer over te stappen op modellen?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top