Fashion

Tavi Gevinson lanceert online magazine

Tavi Gevinson, de 15-jarige blogsensatie uit Amerika, heeft een nieuwe website gelanceerd. Bijna een jaar  geleden lieten we al weten dat Tavi met Jane Pratt, de oprichtster van Sassy, sprak over een eigen magazine. Het resultaat? Een online magazine genaamd Rookie, speciaal voor tieners.

Online magazine

Toen Jane Pratt van het tienerblad Sassy, dat van 1988 tot 1996 bestond, hoorde dat Tavi een fan was, heeft ze meteen contact opgenomen met de blogger. Het idee voor een magazine lag al sinds eind vorig jaar op tafel. Het leek Tavi vooral een fun en uniek project. Toen Tavi haar first year of high school begon, merkte ze dat ze meer diepgang wilde en naast slim en grappig geschreven stukken ook ervaringen wilde noemen en delen. Gisteren lanceerde Tavi haar online magazine Rookie, die dat moet gaan waarmaken.

Tavi Gevinson rookiemag

Rookie

Het tienerplatform belooft eerlijke, grappige en verhelderende momenten uit het tienerleven en zal elke maand een algemeen thema hebben. Het eerste thema is ‘Beginnings’, denk aan de eerste dagen terug op school na een lange zomervakantie. Ook houdt Rookie met het posten van artikelen rekening met de dagindeling van een tiener. De website word namelijk drie keer per dag ververst; na school, rond etenstijd en voor bedtijd. Je vindt er verder korrelige foto's, handgeschreven lettertypen, uiteenlopende onderwerpen en veel verschillende schrijvers, zodat er voor iedereen wel wat tussen zit.

Benieuwd geworden naar Tavi’s nieuwe project? Neem dan een kijkje op Rookiemag.com en laat ons weten wat je ervan vindt!

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top