Fashion

Ik leefde 3 dagen het leven van een modeblogger op Ibiza en dit is wat er gebeurde

Voor een samenwerking met Buddha to Buddha vloog ik, Fashionscene’s hoofdredacteur Jasmijn, met een aantal doorgewinterde bloggers naar Ibiza. Drie dagen foto’s maken op het eiland en alles voor de likes. Dit is wat er gebeurde en ik er van leerde.

Hoewel modebloggers regelmatig worden uitgenodigd en van hot naar her vliegen, heb ik zelf nog nooit zo in de picture gestaan. Sure, ik heb een eigen Instagramaccount waar ik regelmatig iets op deel (mijn vakantiefoto's) en Fashionscene heeft een Instagramaccount (inspiratiebeeld). Maar zelf voor de camera staan en bewust op de foto gaan met het doel mooie plaatjes te schieten voor social media? Content maken waar Buddha to Buddha blij van wordt en die onze lezeressen een double tab en like waard vinden? Ik moet eerlijk toegeven, ik was best een beetje zenuwachtig.

Enigzins gestresst stapte ik het vliegtuig in met doorgewinterde Instagirls Annemerel, Laura Brijde, Marlien Besselink en Danique Hoofwijk. Allemaal goed voor minimaal zo’n 40.000 aan fans op Instagram. Het enige wat ik kon doen, was in het diepe springen en kopje onder gaan in de wereld van de Instagirl.

 

Watch out Ibiza, here we come!💥 #buddhatobuddha #togetherwecelebrate #ambassador

Een bericht gedeeld door Fashionscene Nederland (@fashionscenenl) op

1. Locatie, locatie, locatie
Het begon bij onze eigen villa met prachtig zwembad en verschillende huisjes en kamers. Elk restaurant waar we aten was een enorme hotspot en tijdens de lunch in de villa werd er de meest Instagramwaardige BBQ klaargemaakt en opgediend, inclusief de sappigste rode kreeft. Alles even fotogeniek. Met de boot vaarden we naar Formentera. Daar stuitten we op een prachtige rotsformatie met uitzicht op het allerblauwste water dat je kan voorstellen. Perfect voor een shoot natuurlijk, net als een simpele wandeling door Ibiza stad. Alles is een plek voor een potentiële foto. Waar ter wereld kom je nu zoveel mooie hoekjes tegen? Niet alleen de locatie is belangrijk, ook het licht. 'Golden hour' is een belangrijk moment voor een modeblogger, het tijdstip net voor de zon ondergaat en het licht goud kleurt. Dit zorgt voor spectaculaire plaatjes en doet wonderen voor je huid. Soms was het racen om een geschikte locatie te vinden en die laatste minuten van de ondergaande zon te pakken, soms waren we te laat.

 

View from the top🌴 #buddhatobuddha #ambassador #togetherwecelebrate 📷@simone_frank

Een bericht gedeeld door Fashionscene Nederland (@fashionscenenl) op

2. Je hebt nooit genoeg outfits
Ik probeer zelf altijd zo licht mogelijk te reizen. Drie maanden backpacken deed ik met 12,5 kilo. Wanneer je een modeblogger bent dan kun je niet dagenlang in het zelfde kloffie aan het ontbijt verschijnen. De volgers verwachten outfitinspiratie in elke foto. Op en top gestylde lookjes voor elk uur van de dag waren een vereiste en hoewel ik een enorme koffer met 18 kilo meezeulde voor maar drie dagen was het meenemen van 2 koffers een mogelijkheid waar gretig gebruik van werd gemaakt. Wanneer we op pad gingen, nam iedereen een extra setje (of 2) mee voor eventuele foto mogelijkheden. Omkleden in het busje was de gewoonste zaak van de wereld.

 

Ibiza girls out on the town🌺🌴 #buddhatobuddha #ambassador #togetherwecelebrate 📷@vrlsmn

Een bericht gedeeld door Fashionscene Nederland (@fashionscenenl) op

3. Foto’s maken doe je samen
Op deze trip waren de Instahusbands, de vriendjes die de foto’s van de Instagirls maken, thuis gebleven en dus waren wij op elkaar aangewezen. Hoewel er ook een professionele fotograaf mee was om prachtige foto’s te maken, waren wij vooral ook veel zelf in de weer om elkaar zo flatteus mogelijk op de kiek te zetten. Opstaan deden we om 07.00 uur om vervolgens setjes en looks klaar te leggen en in de make-up te gaan om direct bij de eerste zonnestralen foto's te maken. Slapen deden we ver na middernacht. Er werden tips uitgedeeld (foto’s in de schaduw zijn het mooist en een zonnebril dekt alle wallen), moodboards bekeken en naar de meest fotogenieke plekjes en angles gezocht.

4. Alles voor de foto
Ik hou niet van water, ik heb zelfs een beetje watervrees. Op een boot gaan is dan ook niet echt mijn ding, maar het perfecte kiekje heeft maling aan je angst. Het belangrijkste doel van dit soort reisjes is om content te maken, mensen jaloers maken is slechts bonusmateriaal. Heel gek, maar content maak je niet in een hoekje van de boot met je ogen dicht wensend dat je aan wal was. Dus deed ik wat elke modeblogger zou doen. Hup, die armbanden van Buddha to Buddha aan m’n polsen en poseren op het dek van onze miljoenenjacht. En eerlijk, het is toch wel tof om gedaan te hebben.

5. Sommige ijsjes zijn niet fotogeniek
Niet alles werkt altijd even goed. Je ziet de influencers ronddobberen op opblaasbare flamingo’s, genieten van een enorme pizza’s en casual poseren met een ijsje. Wat blijkt? Niet alle ijsjes zijn fotogeniek. Een bakje is een no-go, net als chocolade ijs. Citroen, waar ik voor ging, kan nog net door de beugel. Ik was in de lemon vibe, zoals je ziet. Welke ijsjes wel goed fotograferen? Sorbetbolletjes in een horentje. Dan weet je dat voor in de toekomst, voor een Instagramwaardige foto altijd een hoorntje met mango, aardbei of framboos. Fris, fabulous en fotogeniek.

Deel dit artikel
Back to top