Fashion

Catfight: Reinaldo Lourenço VS Helmut Lang

De bananenprints van Prada en de zwaluwen van Miu Miu. In het huidige modebeeld geldt: hoe gekker, hoe beter. Een jurk uit de spring/summer 2012 collectie van de ontwerper Reinaldo Lourenço past helemaal bij deze trend. Maar creëerde Helmut Lang in 1989 niet bijna exact dezelfde jurk?

Reinaldo's kattenjurk lijkt namelijk wel erg veel op het kattenbustier van Helmut Lang. Helmut ontwierp in de jaren '80 een nogal bloot kattenbustier die erg opvallend was voor die tijd. Toen wij in onze MC Hammer broeken de straat op gingen, gooide Helmut Lang het roer om met zijn kittige creatie. Nu heeft de Braziliaanse ontwerper Reinaldo Lourenço voor zijn spring/summer 2012 collectie een jurk ontworpen met dezelfde kattenkoppen die de borsten van het model bedekken. Wel 22 jaar later...

kattentop Helmut Langjurk reinaldo lourenco

Links: de kattenbustier van Helmut Lang in de Parijse Vogue. Rechts: de kattenjurk van Reinaldo Lourenço. 

Of de kattenjurk van Reinaldo Lourenço gekopieerd is van Helmut Lang, zal de designer waarschijnlijk nooit toegeven. Want dan kan de ontwerper de laatste jaren van zijn carrière wel vergeten. De beste man Lourenço is namelijk al 50 jaar oud.

Reinaldo Lourenço heeft zich wel heel letterlijk laten inspireren door de jurk van Helmut Lang. Wat vind jij?

(Door: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top