Fashion

Michael van der Ham showt opnieuw tijdens LFW

Michael van der Ham is opnieuw verzekerd van een eigen show tijdens de London Fashion Week in september dit jaar. De British Fashion Council sponsort hem en nog enkele andere designers, zodat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met dit van oorsprong Nederlandse talent. Ook onthult Michael aan Vogue dat hij momenteel met monsieur Louboutin samenwerkt...

Als jonge designer is het allesbehalve vanzelfsprekend dat je tijdens een officiële Fashion Week jouw collectie kan én mag showen. Maar Michael van der Ham heeft dat en nog veel meer voor elkaar gekregen. Na het behalen van zijn bachelor in Nederland, verhuisde hij naar London town om daar aan het Central Saint Martins te studeren. Hij behaalde er zijn master diploma, werkte voor Sophia Kokosalaki en Alexander McQueen en veroverde met zijn collage-jurkjes de Britse modeharten. Hij werd vorig jaar zelfs genomineerd als opkomend talent voor de British Fashion Awards!

michael van der ham newgen nieuwtje ss 2011 collage

Michael van der Ham met een model backstage (links) en looks uit de spring/summer 2011 collectie.

Na lovende kritieken van de modepers heeft de BFC besloten Michael van der Ham te helpen met zijn show, door hem opnieuw een NEWGEN (new generation, snap je 'm?) catwalk sponsorship toe te kennen. Daarom zal de designer zijn spring/summer 2012 collectie kunnen showen tijdens de London Fashion Week. Ook David Koma, Holly Fulton en Louise Gray staan op het officiële programma van de LFW dankzij een 'zakcentje' van de BFC.

Het Nederlandse ontwerptalent is helemaal in z'n nopjes over zijn beurs: "Het gaat geweldig met mijn spring/summer 2012 collectie en ik kan niet wachten tot alles af is. Ik ben bezig mijn collectie verder uit te breiden met meerdere producten." Maar Michael heeft nog meer voor ons in petto, zo onthult hij aan Vogue: "Ik ben net klaar met enkele speciale stukken voor Björk en ik werk momenteel aan een schoenencollectie met Christian Louboutin." Wow!

michael van der ham newgen nieuwtje fw 2011

Twee looks uit de fall/winter 2011 collectie, waarin fluweel de hoofdrol speelt.

Wij zijn benieuwd naar de show die Michael in september neer zal zetten tijdens de London Fashion Week. Wat vind jij van zijn creaties?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top