Fashion

YSL ontwerpt sigaretten

Het Franse modehuis Yves Saint Laurent heeft haar naam verbonden aan sigaretten. In plaats van jaren '70 Yves pakken is het nu rookwaar wat gekoppeld wordt met het oeuvre van de overleden fashion-grootheid. De mode- en de tabaksindustie; een mooie combinatie of een duidelijke faux pas?

yves

Het is niet eens zo een gek idee dat het modehuis besluit om sigaretten te gaan ontwerpen. Er worden nog altijd miljoenen omgezet in de tabakindustrie én er zijn veel modemensen die regelmatig een sigaretje opsteken. Kate Moss sloot onlangs, paffend en al, de fall/winter 2011 show van Louis Vuitton af.

whitney Agyness

Whitney en Agyness roken tussen het werk door graag even een sigaretje.

kate olsens

Ook Kate Moss en the Olsens spotten we regelmatig rokende.

YSL is niet het eerste modehuis dat sigaretten ontwerpt. Givenchy, Versace, Pierre Cardin, Christian Lacroix en Cartier zijn ook al in de tabakindustrie gestapt en hebben dus ook allemaal een eigen sigaret op hun naam staan.

versace givenchy

De sigarettenpakjes van Versace en Givenchy.

Dat YSL's sigaretten stijlvol zijn is één ding dat zeker is. Een witte sigaret is op en top chique. In een strak, zwart pakje met gouden accenten hoef je je met de YSL sigaretten niet te schamen. Zou jij er spontaan van gaan roken? Of vind je dat een modehuis zich niet kan verbinden aan een sigarettenmerk?

(Tekst: Yanis)

Deel dit artikel
Back to top