Fashion

Fendi maakt het bont

Italiaans modehuis Fendi heeft de eer gekregen om het grootste Aziatische mode event in het splinternieuwe, drijvende, culturele centrum van Seoul te openen. Een uniek staaltje architectuur dat is gebouwd op de Koreaanse Han Rivier. Op 2 juni staat dit grootse event gepland, maar er is een probleem dat 'bont' heet.

Na de bekendmaking dat Fendi zou showen, ontving Oh Se-hoon -de burgemeester van Seoul-, dreigementen van diverse anti-bont organisaties. Onder grote druk verzoekt de burgemeester nu het Italiaanse modehuis alle bontstukken uit hun showende fall/winter 2011 collectie te halen.

Michael Burke, de algemeen directeur van Fendi, heeft in een statement laten weten zeer verrast te zijn over deze onverwachtse wending. Beide organisaties werken al maanden naar dit grote mode spektakel toe en tot vorige week is het 'bont' probleem niet ter sprake gekomen. Hij laat dan ook weten niet in te gaan op dit verzoek en geeft aan dat Koreaanse fashion designers ook bont gebruiken in hun collecties.

fendi Fendi

Fendi fall/winter 2011 fashion show.

In 2007 heeft voor het laatst een anti-bont demonstratie -georganiseerd door PETA, natuurlijk- plaatsgevonden tijdens Seoul Fashion Week. De dreiging om Fendi het bont uit de collectie te laten halen schijnt van nog extremere anti-bont activisten te komen, en staat in het niets vergeleken met de protesterende demonstranten die toen aanwezig waren.

Fendi is geenszins van plan om de show te cancelen, maar of de organisatie bezwijkt onder de enorme druk van extremistische protestanten is de vraag. De partijen gaan deze week nogmaals om de tafel zitten. Wordt er een compromis gesloten, gaat Fendi haar show aanpassen of wordt het hele event gecanceld? We wachten het af...

(Tekst: Nathalie Edelsztejn)

Deel dit artikel
Back to top