Fashion

Shoppingfest in Istanbul

Shoppen! Daarvoor moet je zeker in Istanbul zijn. En tijdens het Shoppingfest dat dit jaar van 18 maart tot 26 april wordt gehouden, wordt het nog leuker om shopspots af te struinen. Zo leuk, dat Fashion editor Evelien naar de Turkse modehoofdstad afreisde om op zoek te gaan naar de places to be op shopgebied.

Vliegtuigstoel met Shoppingfest

De kracht van het Shoppingfest zijn de kortingen aan het begin van het modeseizoen oplopend tot 50%. Daar komt bij dat het niet alleen goed vertoeven is als het aankomt op shoppen. "Een historische cultuur, lekker eten en - als je weet waar je moet zijn - adembenemende uitzichten over de stad, maken van Istanbul een waar shoppingparadijs", vertelt Ahmet, de organisator van het Shoppingfest. "Waarom naar Londen en Parijs gaan als je hier alles hebt. Eten en hotels zijn ook nog eens heel goed betaalbaar. Zo blijft er meer geld over om te shoppen."

Overal in de stad wordt je eraan herinnerd dat het Shoppingfest plaatsvindt. Van stickers die kortingen aangeven bij modeketens zoals Mango in Bagdad Street en Turkse upcoming designers met een store rondom de Galata Toren. Tot evenementen in shoppingmalls, en verruimde openingstijden soms wel tot twee uur 's nachts.

Shoppingfest Istanbul Shoppingfest Istanbul

Shoppingfest Istanbul Shoppingfest Istanbul

Dat was een shoptrip naar Istanbul wel waard. Vijf dagen lang shopte ik non-stop op zoek naar de leukste shopadressen. Verdeeld over deze week, die in het teken van Turkse mode staat, komen deze online. Net als de leukste plekken om een shopstop in te lassen en cultuur op te snuiven.

Met dank aan het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top