Fashion

Designers shoppen in Istanbul

Istanbul heeft ontelbare shoppingstreets waar je je shoppinghart kunt luchten bij modeketens en brandstores. Maar als je weet waar je moet zijn, dan shop je designer clothes van niet alleen Turkse ontwerpers, maar ook grote modenamen tijdens het Shoppingfest.

Upcoming designers rondom de Gala Toren

Winkels waar je dat vooral goed kunt doen vind je rondom de Galata Toren. Een deel van Istanbul die in stedengidsen wordt omschreven als een plek waar je moet zijn voor leuke cafeetjes en eettentjes. Wat er niet in staat vermeld is dat er verspreid over de hele buurt winkels gevestigd zijn met kleding die net even anders is dan wat er in modeketens wordt verkocht. En dat terwijl het buurtje maar op vijf minuten afstand ligt van İstiklâl, de langste shoppingstreet van Istanbul.

Turkse upcoming designers hebben deze buurt verheven tot dé spot om een winkel te openen. Mijn favoriete store is die van Eda Güngör die onder de naam Museum of Fine Clothing (Galata Beyoglu, 10a) de mooiste jurkjes ontwerpt met een minimalistische, maar super vrouwelijke uitstraling. Deze jurk is de Perfect Beige Dress!

Museum of Fine Clothing

Beige dress van Museum of Fine Clothing

Rondstruinend door de buurt kom je ook de winkels tegen van Bahar Korçan (Serdar Ekrem Sok, 9), Simay Bülbül (Sahkulu Bostan Sok, 22) en ook de meer gevestigde designer Arzu Kaprol (Serdar Ekrem Sok, 22) heeft een winkel met (soms kitschy) baljurken in de -verlaten- zijstraat van de Galata toren. Als ik niet zeker wist dat er verder in de straat nog leuke winkels zaten, was ik teruggelopen overtuigd van het feit dat er niets meer te spotten viel. Maar loop je verder, dan zie je al snel conceptstore Atelier 55 (Serdar Ekrem Sok, 55) waar je niet alleen designerkleding en waanzinnige heels shoppen. Ook kun je er een shopstop inlassen voor een ontbijt of lunch.

Atelier 55 Atelier 55

Atelier 55

De beste tip om de wijk rondom de Galata toren te ontdekken is gewoon doen: rondlopen en locals om tips vragen. Dan vind je ook het schattige boetiekje Pliée (Camekan sok, 3) met romantische handgemaakte kleding en de Vintage Store Second Chance (Camekan sok, 1).

Pliee

Designers in Nişantaşı

De plek om grote designernamen zoals Prada, Gucci of Hugo Boss te shoppen is Nişantaşı waar modehuizen gevestigd zijn met een eigen winkel, tegenover Turkse Designers waaronder Ebru Danyal (Tesvikiye Caddessi, 18). De roze gekleurde etalage van haar winkel lokt naar binnen, en door kleding en accessoires met Swarovski kristallen erin verwerkt, bleef ik eenmaal binnen wel een half uur hangen in het girly shoppingparadijs.

Ebry Dunyal Ebru Danyal

Ebru Danyal

Ook in de winkel V2K Designers (Abdi Ipekci Cad, 31), waar ik het niet kon laten een jas van Alexander Wang te passen (zonder te kopen, proud!) was ik wel even zoet met het bekijken van designerspul. Naast Alexander Wang hingen er ontwerpen van Christopher Kane, Acne en Turks trots Hussein Chalayan.

V2k Designers

Designer Knock offs in de Grand Bazaar

Op de Grand Bazaar, één van de grootste overdekte markten ter wereld, koop je knock-offs van designer must-haves, maar met duizenden winkeltjes nog veel meer. Goed onthouden waar de uitgang is want met en wirwar aan straten, verdwaal je snel. Al is dat niet heel vervelend met zoveel leuke winkeltjes om je heen. Want elke keer stuit je weer op iets leuks en nieuws!

Met dank aan het Turks Verkeersbureau www.welkominturkije.nl

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top