Fashion

Hollandse op Roitfeld’s laatste Vogue cover

Saskia de Brauw is one lucky girl. Het aanstormend model van Nederlandse bodem is namelijk de cover girl van de allerlaatste Franse Vogue met Carine Roitfeld aan het roer! Waarom la Roitfeld voor Saskia koos? “Ik hou ervan om risico’s te nemen”, aldus de soon to be ex-hoofdredacteur. En daarom houden we zo van haar.

Saskia en Carine ontmoetten elkaar backstage bij een Givenchy show. Riccardo Tisci is de man die het model met de korte coupe en opvallende kaaklijn aan de modegigant voorstelde. Aan Style.com legt Carine uit waarom zij Saskia uitkoos voor haar laatste cover: “Ik hou ervan om risico’s te nemen… Nu heb ik een nieuw meisje genaamd Saskia gevonden. Ze heeft zwart haar, niemand kent haar en ze zal op mijn laatste cover staan.”

saskia de brauw givenchy

Links: Saskia op de catwalk voor Givenchy, rechts: Saskia in de Givenchy campagne (rechts op de foto)

Deze cover is trouwens niet het enige wat Saskia aan de Givenchy designer heeft te danken. Hij liet haar al in meerdere van zijn shows meelopen en ze schitterde zelfs in een campagne van het modehuis, net als Dutchie Daphne Groeneveld.

Natuurlijk is Saskia, die onder meer bij DNA Model Management een contract heeft, in de wolken met deze superklus voor Vogue, zo vertelt ze aan The Cut: “Het is een enorme eer dat Carine Roitfeld heeft besloten om mij op de cover te zetten, al helemaal omdat het haar laatste issue is.” Veel wilde het model nog niet kwijt over de cover, alleen dat het geïnspireerd is door een film. “Maar welke film dat blijft nog een verrassing.”

Hoe nieuwsgierig we ook zijn naar de cover, we zullen nog een paar weekjes geduld moeten hebben voordat we deze extra bijzondere editie in ons bezit zullen hebben. Want hebben willen we 'm zeker! Wel al in stores: de februari issue van de Franse Vogue, met Lara Stone op de cover!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top