Fashion

Watch: Taylor Momsen voor John Galliano

Toen bekend werd dat Taylor Momsen model zou staan voor John Galliano's nieuwste parfumlijn, maakten we ons op voor wat shocking beelden. Het resultaat valt mee, al is de combinatie van heftige make-up, sexy lingerie en het verleidelijk spelen met een rode veer nog steeds niet bepaald gebruikelijk voor een 17-jarige.

Rebel child Taylor verloor onlangs nog haar contract bij IMG Models. Alleen ach, 't zal Taylor waarschijnlijk niet zoveel kunnen schelen. Ze speelt namelijk de hoofdrol in de parfumcampagne van een andere enfant terrible, monsieur John Galliano. Tel daarbij haar eerdere jobs voor Madonna en New Look op en je snapt dat Taylor 't zonder modellencontract ook wel zal redden.

taylor momsen voor john galliano ad
De tijdschriftcampagne voor Galliano's nieuwste parfumlijn

Maar dan het door Ellen von Unwerth geregisseerde filmpje waar 't allemaal om draait. Laat ik beginnen met een pluspunt: de muziek. Het lieflijke liedje - van La Momsen zelf, getiteld 'You' - gaat goed samen met het verhaal van een meisje dat net verliefd is geworden. Het parfum heet niet voor niets Parlez-Moi d'Amour. Wat minder: haar blik. De zangeres van The Pretty Reckless is in de loop der jaren alleen maar bozer gaan kijken. Des te zwarter haar oogmake-up werd, des te kwader werd ook haar blik richting de red carpet fotografen. In de commercial lijkt Taylor eventjes vrolijk te kijken, namelijk wanneer ze een snufje van monsieur Galliano's parfum opspuit. Is dat de boodschap? Dat het luchtje zelfs Taylor even kan doen glimlachen?

Kijk en oordeel zelf!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top