Fashion

Chloë Sevigny is géén it-girl

Sure, ik weet dat Chloë Sevigny actrice is. Toch staat ze vooral bekend om haar geweldige stijlgevoel en vriendschap met de heren van Proenza Schouler. Maar waag het niet haar een it-girl te noemen. 'Deze term is bedoeld voor meisjes als Peaches Geldof, die niets anders doen dan rondhangen.' Kijk, da's duidelijk taal.

Dat Vogue.com haar tot één van de best dressed people uit 2010 heeft benoemd, zal haar waarschijnlijk niet zoveel boeien. In een interview met Playboy laat de Big Love-actrice haar frustraties over haar imago als stijl-icoon de vrije loop: "Ik ben blijkbaar stylish, maar ik heb liever dat mensen naar me toekomen om te zeggen dat ze m’n optreden goed vinden dan dat ze m’n jurk bewonderen. Dat ergert me." Dat ze sinds mid jaren '90 al vele malen tot it-girl is gebombardeerd ziet ze ook niet altijd als compliment. "Sinds de jaren '60 zijn het vooral socialites en nietsnutten die alleen fabulous zijn, die it-girl worden genoemd. Maar ik doe ook daadwerkelijk dingen, in plaats van dat ik alleen een socialite ben."

chloë sevigny stijlcollage

Ook bloggers moeten geloven aan Chloë's tirade: "Gelukkig ben ik opgegroeid in de jaren '90, toen alles niet dierct werd geblogd en op het internet werd gezet. Dingen bleven toen langer underground."

Medelijden krijg ik niet van dit verhaal, maar één ding wil ik best beloven: zolang Chloë haar stylish self blijft, zal ik eens naar een aflevering van Big Love kijken. Zij we allebei blij.

chloë sevigny collage stijl II

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top