Fashion

Genomineerden CFDA Fashion Awards bekend

De tien finalisten van de jaarlijkse CFDA/Vogue Fashion Awards zijn bekend gemaakt. Deze belangrijkste modeprijzen van Amerika zijn bedoeld om jong en vernieuwend modetalent te ondersteunen in de keiharde fashion business. Met een cheque van $200.000 moet dat wel lukken!

Als creatief talent een succesvol bedrijf starten is zwaar. De Council of Fashion Designers of America en Vogue snappen dat maar al te goed. Daarom koos het CFDA onder leiding van Diane von Furstenberg voor het zevende jaar op rij tien finalisten uit, die volgens de jury ‘creativiteit en talent laten zien die inspirerend is voor de gehele Amerikaanse mode-industrie’.

alexander wang

De grote winnaar van vorig jaar, Alexander Wang, tussen modellen in zijn ontwerpen.

Voor de grote winnaar ligt een geldbedrag van $200.000 klaar én deze persoon krijgt een mentorschap van een grote naam uit de modewereld. De ontwerpers op de tweede en derde plaats mogen een cheque ter waarde van $50.000 mee naar huis nemen. Ook niet verkeerd! De finalisten van dit jaar zijn:

- Joseph Altuzarra van Altuzarra

- Christian Cota

- Prabal Gurung

- Robert Geller

- Eddie borgo

- Oliver Helden en Paul Marlow van Loden Dager

- Pamela Love van Pamela Love Jewelry

- Moss Lipow

- Gregory Parkinson

- Billy Reid

Bij ons gaat niet bij ieder naam een belletje rinkelen, maar met Proenza Schouler en Alexander Wang als eerdere winnaars zal de winnende designer ongetwijfeld the next big thing worden! Naast deze award voor nieuw talent worden er nog prijzen in vier andere categorieën uitgereikt: Womenswear, Menswear, Lifetime Achievement en International.

Nu al benieuwd naar de winnaars? Dan moet je nog even geduld hebben, want pas op 15 november dit jaar maakt de jury tijdens een groots gala de lucky ones bekend.

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top