Fashion

Prada moet 360 miljoen euro lenen

De collecties van Miuccia Prada worden seizoen op seizoen enthousiast ontvangen: editorials in grote magazines, prachtige advertenties en een goede verkoop zijn haast vanzelfsprekend geworden voor fashionlabels Prada en Miu Miu. Toch moet moederbedrijf Prada SpA 360 miljoen euro lenen om uit de schulden te komen.

De totale schuld van het Italiaanse bedrijf is sinds de jaren negentig opgelopen tot een flinke 650 miljoen euro. In die periode nam Prada SpA namelijk modemerken als Jil Sander, Helmut Lang en een deel van Fendi onder haar hoede. En dat kost geld…

Omdat de modegigant een geschatte waarde van drie tot vier miljard euro (!) heeft en de omzet van met name Prada en ‘zusje’ Miu Miu blijven stijgen, heeft het bedrijf er het volste vertrouwen in om in 2013 schuldenvrij te zijn. Maar daar is dus wel een miljoenenlening voor nodig.

miu miu prada

Links: Miu Miu resort 2011, rechts: Prada fall 2010.

Ondanks de finiancial troubles is voor Prada uitbreiden nu het belangrijkste: er zijn plannen om dit jaar 30 nieuwe winkels te openen, met een focus op Azië en Europa. Op dit moment heeft Prada 280 filialen in 76 landen.

En echt, als wij Prada SpA kunnen redden door een nieuwe Miu Miu tas te kopen, doen we dat met alle liefde!

    

(Joyce)

Deel dit artikel
Back to top