Fashion

Naakte modellen een nieuwe trend?

Waarschijnlijk is het je al opgevallen: de nationale en internationale magazines komen de laatste tijd allemaal met een 'shape of size issue'. Is het dan nu echt zover?Worden de graatmagere modellen ingeruild voor plus-size modellen, of is het slechts even een hype?

Plus-size topmodel Crystal Renn komt op de cover van het meinummer van de Franse Vogue. Maar niet zomaar, nee het wordt meteen goed aangepakt. Crystal gaat namelijk naakt en laat letterlijk alles zien!

De afgelopen jaren waren op de covers van de Franse Vogue vooral magere modellen te zien. Maar nu Penélope Cruz gastredacteur voor het meinummer is, heeft ze gelijk een hoop veranderd. Zij heeft de favoriete skinny modellen als Jac en Anja Rubik ingeruild voor plus-size model Crystal Renn. Ook ruilde ze een designeroutfit in voor alleen een rode trenchcoat en een ‘vachtje’ tussen de benen.

De Franse Vogue neemt het body onderwerp in ieder geval heel letterlijk. Maar niet alleen Vogue komt met een ‘nude-cover’, ook Harper’s Bazaar heeft de smaak te pakken. In het meinummer zullen Kim Kardashian, Joy Bryant en Amanda de Cadenet poedelnaakt in het magazine te zien zijn. De foto’s van de dames worden bovendien niet gephotoshopt.

Naakt blijkt wel de link te zijn tussen de voorgaande nummers van Harper’s Bazaar. Om te beginnen waren daar de plus-size modellen, daarna de naakte plus-size modellen, toen de niet-bewerkte foto’s van celebs en nu de onbewerkte foto’s van naakte celebs!

Amanda Joy

Kim

Ook de Nederlandse Glamour kwam deze maand met het ‘we love shape issue’. Hierin geven real-life vrouwen met verschillende maten zich (letterlijk) bloot.

Wij vragen ons alleen af wat de adverteerders en kledingverkopers van deze ‘nude-look’ vinden..? Want waar moeten zij nu hun kleding showen? Of wordt dit stiekem gewoon de nieuwe trend op modegebied?! Het enige wat wij nu nog weten uit te brengen is: ‘Show that body!’

(Rosa)

Deel dit artikel
Back to top