Fashion

Fashionscene’s Straat van de Week: week 41

In samenwerking met NLstreets.nl selecteren wij elke week een leuke winkelstraat in Nederland voor je. En dan niet de Kalverstraat, maar juist de minder bekende winkelstraten in de leukste buurten van een stad. Zo vind je de winkels waar je heen wilt in plaats van de winkels waar je al bent geweest. Deze week: de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam…

De Cornelis Schuytstraat staat bekend om zijn chique en stijlvolle winkels waar de winkeliers zijn gespecialiseerd in exclusiviteit en trendy goods. Met de vestiging van een ijzerhandel en groenteboer is deze straat zeker geen uit duizenden.

Winkeltip 1: Buise

Een rustige, ruim opgezette winkel met een internationaal tintje, zoals je ze bijvoorbeeld in Londen ziet. Door de combinatie van merken kun je er voor je hippie chique, je home launch jogging pak en kantoor outfit terecht.

Buise Buise

Merken

Paul&Joe, Antik Batik, Joseph, Isabel Marant, By Malène Birger, Juicy Couture, Coast-Weber-Ahaus, French Connection, Velvet, Etoile, Style Butler, Schumacher, Trovata, Taverniti, Vintage 55 en Ruebelle.

Winkeltip 2: ELLE

Deze eerste ELLE brandstore van Amsterdam voert een aantrekkelijke prêt-à-porter collectie. Kleding, tassen, shawls, mutsen, sieraden en voor wie stevig op haar benen staat: high heels! (vanaf februari 2008.)

ELLE ELLE

Achtergrond

Met haar eigen ELLE-store verwezenlijkte Dorien Tebbe een jeugddroom. De beslissing was snel genomen: “Op een zonnige dag in november 2006 zag ik het pand in de Cornelis Schuytstraat. Voor mij was het duidelijk: dit wordt mijn nieuwe stek!” Ze zei direct haar baan op en waagde de gok. Met succes.

Winkeltip 3: Bril

Kwalitatief hoogwaardige collectie brillen en zonnebrillen, van zeer modern tot klassiek, gerenommeerde, bekende merken.

Bril Bril

Merken

Alain Mikli, Starck, Lindberg, Chanel, Bulgari, Prada, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Anne & Valentin, Tag Heuer, Dior, Gucci, Miu Miu, Revo, Persol, Ray Ban.

Voor meer winkeltips, check NlStreets.nl. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top