Fashion

Fashionscene’s Straat van de Week: week 37

In samenwerking met NLstreets.nl selecteren wij elke week een leuke winkelstraat in Nederland voor je. En dan niet de Kalverstraat, maar juist de minder bekende winkelstraten in de leukste buurten van een stad. Zo vind je de winkels waar je heen wilt in plaats van de winkels waar je al bent geweest. Deze week: de Staalstraat in Amsterdam…

De Staalstraat is een kleine winkelstraat in het hart van de stad. Je vindt er veel bijzondere speciaalzaken en een groot aantal gezellige café's. Maar de straat heeft meer te bieden. Zo heb je vanaf Staalmeestersbrug, een van de drie bruggen die de straat rijk is, een prachtig uitzicht op de Zuiderkerk. Ook in het buitenland geniet de straat enige bekendheid. De Staalmeestersbrug is te zien op een schilderij van Claude Monet en een deel van de straat schittert in de met drie Oscars bekroonde film 'The Diary of Anne Frank' uit 1959.

CAACAA

Winkeltip 1: Charel Art & Antiques

In deze knusse winkel vind je zowel antieke als moderne sieraden, zilver, keramiek, schilderijen en meubels in verschillende stijlen, waaronder Art Deco, Victoriaans en Art Nouveau. Charel Antiques heeft een ruime collectie aan unieke sieraden, keramiek en zilver. Door het diverse aanbod aan stijlen kan iedereen hier slagen.

Merken

Sieraden: Charles Horner, Fons Reggers, David Andersen, Miriam Haskell en Renoir.

Winkeltip 2: Biec

In deze winkel hebben ze een zeer ruim en gevarieerd assortiment. Je kunt er terecht voor kleding,houten krukjes, lampen, kinder artikelen, cadeauartikelen, voorjaaars leren jassen, frisse zomer jurkjes, blousjes, vesten, spreien uit Rajasthan, sieraden, verlichting, glaswerk, Japans porselein, t-shirts voor kinderen, maar ook bijzondere IDFA documentaires, jazzcd's en vintage foto's van gerenommeerder fotografen.

BiecBiec

Merken

Sticks & Stones, Umbra, Present Time, Abodee, Bike Cap, Invotis, Fred, Keecie, Lisbeth Dahl, Ceannis, Baggage, Jaya, Derby, Biec,Confetti, Pol's Potten, Bep Kosse, Anne-Claire Petite , Malou, Biec. Daarnaast bieden ze eigen import uit India en Bali.

Voor meer winkeltips, check NLstreets.nl.

Meer Fashionscene’s Straat van de Week!

Deel dit artikel
Back to top