Fashion

Top 100 bekende modemerken

Mexx is het bekendste kledingmerk van Nederland, op de voet gevolgd door Esprit. Dat bleek uit een onderzoek van Textilia, die tweeduizend consumenten vroeg naar hun merkenkennis.

Het Nederlandse label Mexx staat als eerste op de top 100 bekende modemerken; het werd in het onderzoek het meest genoemd op de vraag welke bovenmodemerken men allemaal kent.

Op nummer twee in de lijst, met 30 procent op kleine afstand van Mexx, treffen we Esprit aan. De derde plaats in de top 100 wordt ingenomen door het jeansmerk Levi’s. In de lijst komen uiteenlopende merken voor, waaronder opvallend veel sportieve en casual collecties. In het segment luxemerken is de Nederlandse consument het meest bekend met namen als Armani, D&G, Boss, Burberry, Versace, Prada en Gucci.

Textilia liet naast de bovenmodemerken ook de ondermodelabels onderzoeken. In deze categorie is Sloggi het bekendste merk. Op twee staat Björn Borg met 32 procent. Ook de ketens zijn goed vertegenwoordigd in de lijst. Merken die de top 15 net níét haalden, zijn onder meer: V&D (17), C&A (20), Chantelle (21) en Zeeman (25).

Wat is bij jou het bekendste modemerk? Mexx, of toch iets anders? (Monique)

Deel dit artikel
Back to top