Fashion

Tip: expo Garance Doré

Fotografie-liefhebbers opgelet, want in het FOAM is op dit moment een geweldige expositie te zien van modeblogger en fotografe Garance Doré. Speciaal in het kader van de Amsterdam International Fashion Week is ze door FOAM uitgenodigd om het Amsterdamse straatbeeld op de kiek te zetten…

 

Als ware fotografie-fan vind ik Garance Doré natuurlijk geweldig. De Française, die bekend is om haar straatmodefotografie van toevallige voorbijgangers doen het in de hele wereld erg goed. En dan is ze ook nog eens het liefje van The Sartorialist (ook mijn held!). Garance heeft al het één en ander bereikt in haar leven. Zo werkt ze vanuit home town Parijs als illustrator, schrijver en fotografe voor diverse internationale publicaties als ELLE, Vogue, The New York Times Magazine, The Guardian en Le Monde. Ondanks haar status is ze nog altijd erg nuchter gebleven. Tijdens de Fashion Week kwam ze op mij over als een erg bescheiden vrouw. Heerlijk toch?

Deze foto’s waren in eerste instantie alleen op onafhankelijke en zeer invloedrijke fashion blogs te vinden, maar gelukkig kwam Garance in 2006 met het idee om zelf een eigen blog te starten. De fotografe wilde dichter bij haar lezers staan en dat is haar zeker weten gelukt. In het kader van de Amsterdamse modeweek van vorige week werd Doré uitgenodigd om op de straten van Amsterdam het modebeeld in kaart te brengen. En deze kiekjes worden direct geëxposeerd in FOAM. Elke dag dus nieuwe foto’s! De expo is nog tot en met 23 augustus te zien.

Garance Dore

Ik ben kind aan huis bij FOAM, dus ik ga zeker weten snel langs. De fotografe spotte ik zelf nog meerdere malen op de Fashion Week. Ik zat zelfs bij haar aan tafel bij De Bakkerswinkel! En verrek, de Garance Doré kwam in me naar boven: ik vroeg haar voor me te poseren. Heeft die anderhalf jaar Fotoacademie nog zo zijn vruchten afgeworpen.

Voor meer info, check de website van FOAM. Ga jij erheen? (Elisah)

Copyright: Elisah Jacobs

Deel dit artikel
Back to top