Interior

Dit kasteel is mooier dan Downton Abbey en binnenkort kun je er logeren

In 2013 kocht het Australische koppel Karen en Craig Waters een enorm, vervallen chateau in het zuiden van Frankrijk. Ze konden maar 4 van de 94 kamers zien, omdat de rest te gevaarlijk was om te bekijken; het kasteel stond werkelijk op het punt om uit elkaar te vallen. Nu zijn ze het kasteel met een team aan het restaureren en over een tijdje zal dit een hotel worden. 

In eerste instantie was het koppel alleen opzoek naar een mooi vakantiehuis, maar werden smoorverliefd op dit historie en het karakter van dit kasteel, Chateau de Gudanes, wat staat in Verdun, een gemeente in Frankrijk. Het pand dateert uit 1741, en werd oorspronkelijk gebouwd voor Louis Gaspard de Sales, een invloedrijk lid van het Toulouse Parliment. Daarnaast stond hij bekend als de “King of the Pyrénées”. 

Na deze grote aankoop spendeerden Karen en Craig vier jaar aan het herstellen en restaureren van het hele gebouw, wat zeker geen gemakkelijke klus was. Veel plafonds en vloeren waren ingestort en er was nergens bedrading voor elektriciteit of warmte. Nu het bijna af is zijn ze van plan om de deuren te openen voor al het publiek en er een hotel van te maken. 

"Buying an almost ruined château which was classified as a level one historical monument in a country where we didn't even speak the language was always going to be challenging," vertelde Karen. Het kasteel is een monument en daarom moest er voor elke stap toestemming verkregen worden van de overheid.

Het koppel vertelde dat ze in eerste instantie wel 500 ton (!) aan puin hebben weggehaald en daarna alle missende muren, vloeren of plafonds hebben laten bouwen. Tijdens het proces hebben ze veel geheimen ontdekt van het kasteel, zoals enorme kuilen in de grond die als onderdoorgang tijdens de Tweede Wereldoorlog diende, botten, schilderijen en keramiek. 

Genoeg gepraat, op naar de foto’s! Bekijk hieronder de beelden en we weten zeker dat ook jij helemaal verliefd zult zijn. 

fout in postGallery:
ParseError: Unmatched '}' in /data/sites/trendalert.nl/htdocs/views/postGallery.php:19
Stack trace:
#0 /data/sites/trendalert.nl/htdocs/views/post.php(46): Page->module('postGallery', Array)
#1 /data/sites/trendalert.nl/shared/cms-common/core/page.php(24): include('/data/sites/tre...')
#2 /data/sites/trendalert.nl/shared/cms-common/core/page.php(140): Page->module('post')
#3 /data/sites/trendalert.nl/htdocs/application/controllers/artikelController.php(57): TemplateCompat->render()
#4 /data/sites/trendalert.nl/shared/cms-common/core/router.php(88): artikelController->view('178844-dit-kast...')
#5 /data/sites/trendalert.nl/htdocs/index.php(21): router->loader()
#6 {main}
Deel dit artikel
Back to top