Fashion

Amsterdam Fashion Week is in aantocht

Nog ongeveer twee weken en dan is het weer zover: de Amsterdam International Fashion Week. Wij fashionista’s kijken er alweer reikhalzend naar uit, al is het officiële programma dit jaar wel iets anders dan we gewend zijn…

Ook de AIFW heeft te maken met de crisis. Althans, zo lijkt het als we naar de showende partijen kijken. Het zijn vooral veel grote commerciële partijen met vermogen zoals Blue Blood, Replay, Supertrash en Mexx.

De grote afwezigen zijn: Joline Jolink, Daryl van Wouw, Jan Taminiau, Iris van Herpen en Mada van Gaans. Joline Jolink showt sowieso niet. ‘AIFW valt been beetje tegen hè? Ik moet je helaas ook teleurstellen, geen show. NL is gewoon geen showland, levert niet genoeg op’, twitterde ze aan mij. Iris van Herpen zal dit jaar in Londen showen. Of de andere gevestigde namen buiten het officiële programma om showen is nog niet bekend.

AIFW

Catwalkprogramma

De Fortis Bank Openingssoiree wordt gehouden op 22 juli. De avond staat in het teken van talent: ‘van beginnende ontwerper naar eigen ondernemer’ met een gezamenlijke show van de drie talenten: Elsien Gringhuis, NŌN by KIM, Mexx by Eva & Delia en een show van de Ilja Visser Groep. De volgende shows staan gedurende de week op het officiële programma: Badgley Mischka, INDIVIDUALS by AMFI, Cold Method, Lichting 2009 supported by G-Star Raw, Frans Molenaar Prijs 2009, Madé, Blue Blood, SuperTrash, LEW, Monique Collignon, Claes Iversen, E иD by Eva and Delia, Ontfront, Hyun Yeu, Replay en ‘A Tribute to Orange Babies’ by House of Orange.

DOWNTOWN Programma

Naast het professionele gedeelte, dat alleen toegankelijk is op uitnodiging, is er ook een groot publiek programma tijdens AIFW. Meer dan 80 locaties; o.a. winkels, galeries en clubs nemen deel aan Fashion Week DOWNTOWN. Er is van alles te beleven in de stad Amsterdam; exposities, shows, diverse lanceringen en feesten. Het DOWNTOWN programma duurt van 18 juli tot en met 26 juli 2009. De definitieve programmering wordt 6 juli via www.aifwdowntown.com bekend gemaakt. (Marieke)

Deel dit artikel
Back to top