Fashion

Fashionscene’s Straat van de Week: week 22

In samenwerking met NLstreets.nl selecteren wij elke week een leuke winkelstraat in Nederland voor je. En dan niet de Kalverstraat, maar juist de minder bekende winkelstraten in de leukste buurten van een stad. Zo vind je de winkels waar je heen wilt in plaats van de winkels waar je al bent geweest. Deze week: Eiland & Zwanenstraat in Arnhem…

Het Eiland vormt het middelpunt van vijf winkelstraten, waaronder de Zwanenstraat. In deze prachtige straten in de historische binnenstad van Arnhem overheersen niet de grote winkelketens, maar de specialistische winkels van jonge ontwerpers en mensen met hart voor hun zaak. Een waar genot voor liefhebbers van exlusieve producten.

Buttons & Beads

 

Winkeltip 1: Buttons & Beads

Zoals de naam al aangeeft kun je hier terecht voor kralen en knopen. Je vindt er voornamelijk glaskralen, maar ook veel swarovski, prachtige schelpen, betoverend murano, kleurrijk keramiek, handgemaakte kralen en een mooie collectie natuursteen. Naast de kralen hebben ze ook een assortiment, sieraden, hoeden accessoires en hairextensions.Behalve het zelf uitzoeken van kralen en knopen is het ook mogelijk om een sieraad te laten maken. Dit kan van een simpel fijn armbandje tot een exclusief collier voor een gala of trouwdag. En om nog een stap verder te gaan kun je in deze winkel hairextensions laten zetten.

Extra

Button & Beads organiseert ook workshops voor diegenen die de kneepjes van het vak willen leren.

Jones

Winkeltip 2: Jones Arnhem

Hier kun je terecht voor een uitgebreid assortiment mannen- en vrouwenkleding. Je vindt er voornamelijk merken in het hoge segment. De collectie kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de ontwerpkeuze.

Merken

Kleding: Maison Martin Margiela, AF Vandevorst, Sofie d'Hoore, Annemie Verbeke, Marithé + François Girbaud, Final Home, Kristensen du Nord, DNA, Margriet Nannings, Hans Ubbink, Levi's blue. Comme des Garçons (alleen parfum).

Cook & Book

Winkeltip 3: Cook & Book

Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de zeer uitgebreide collectie kookboeken bij Cook & Book, of je nu een enthousiaste hobbykok bent of een echte pro. Van tapas tot Thais, en van vlees tot vis of juist vegetarisch: je kunt het zo gek niet bedenken of het perfecte kookboek staat hier op de planken. Daarnaast heb je een ruime keuze uit verschillende soorten heerlijke koffie en thee, chutneys en chocolade van een aantal bijzondere merken.

Cook & Book is gespecialiseerd in kookboeken uit alle windstreken en voor alle gelegenheden. Verleidelijke desserts, slanke gerechten, simpele prakjes of culinaire hoogstandjes; hier vind je vast het juiste receptenboek. De echte culi-fan komt vooral voor de veelal buitenlandse boeken van met Michelin-ster bekroonde chefs als Gordon Ramsay, Eric Ripert en Thomas Keller.

Voor meer leuke winkeltips, check NLStreets.nl.

Deel dit artikel
Back to top