Fashion

Reclamespotje Kate Moss verboden

Trouwe Fashionscene lezers weten het al: voor make-up/klieder-plamuur-smeer-je-hele-gezicht-vol-met-allerlei-bende-advies ben je bij mij niet helemaal aan het goede adres. Voordat ik de deur uit ga, krijgt mijn hoofd een likje gezichtscrème, mijn wimpers een klodder mascara en mijn lippen een veeg vaseline. C’est tout.

Je kunt je dan wel voorstellen dat dat ene make-upproduct in mijn badkamer wel aan bepaalde eisen moet voldoen. Dat is namelijk het ding dat mijn look net de finishing touch moet geven en dat moet ie dan ook wel echt goed doen toch? Dus: geen klieder borsteltje, klonters, plakkende wimpers, verkeerde kleur (lees: niks anders dan pikzwart), uitdrogende massa et cetera. Gelukkig (of misschien juist niet) zijn er een miljoen verschillende mascara’s op de markt. Mét verlengend/3-D/glamour effect. Voor vollere wimpers, meer krul, waterproof, verzorgend. Pff, je zou toch door de bomen het bos niet meer zien!?

Gelukkig is er dan nog een pro zoals Kate Moss die met alle liefde haar favo mascaraatje aanprijst en vertelt over de voordelen van het bewuste mascaramerk. Altijd handig voor ladies die de perfecte wimperverf nog niet hebben gevonden. En of het supermodel in het dagelijks leven nu echt die mascara gebruikt, maakt toch niet uit!? Toch is er ophef ontstaan rondom het laatste reclamespotje van miss Moss voor Rimmel Lash Maxxx mascara. Ons party all night long model zou in de reclame namelijk nepwimpers dragen!

 

Tut tut, maar dat mag niet in de UK… Britse reclamewaakhond ASA heeft aan de noodrem getrokken. Zolang Rimmel niet kan aantonen dat de wimpers van Kate in het spotje echt zijn, mag het spotje niet meer worden uitgezonden in Groot-Brittannië. Ach, waar je je al niet druk om kan maken. Enkele maanden geleden werden een reclame met Penelope Cruz voor cosmeticamerk L’Oréal om precies dezelfde reden verboden. GAAAAAP!

Wat vind jij: terecht dat het spotje verboden wordt of dikke onzin, waar maken ze zich druk om!? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top