Fashion

Karl Lagerfeld: The movie

Lachmomenten à la Devil wears Prada?Ik reken er niet op. Maar een fashion film over Kaiser Karl moet toch wel heel wat interessants opleveren. De Franse regisseur Rodolphe Marconi maakte de documentaire ‘Lagerfeld confidentiel’, die dit weekend is gepresenteerd tijdens het filmfestival in Berlijn.

Karl Lagerfeld in actionDe Lagerfeld film dingt niet mee naar de te verdelen prijzen,  het ging ‘gewoon’ om de première van de documentaire waarin alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van de mode-icoon centraal staan. De regisseur bracht 2 jaar met de designer door om genoeg materiaal te verzamelen voor zijn masterpiece. Uiteindelijk leverde hem dit 300 uur film op, wat voor Lagerfeld zelf reden genoeg was om zich niet met de montage te bemoeien. “Zolang kon ik niet naar mezelf kijken,” aldus de ontwerper.

De Chanel goeroe kennende heeft hij zich heus wel met het uiteindelijke resultaat bezig gehouden. Werd er niet in het verleden een biografie uit de winkels gehaald omdat hij hierop stond?! IJdel is en blijft de beste man, hij wil vast ook in de documentaire zo goed mogelijk voor de dag komen… De ‘Werken bij Chanel’ documentaire die vorig jaar op Nederland 3 werd uitgezonden was al leuk, ik ben benieuwd naar deze film waarin echt alles om de bezonnebrilde grijsaard draait!

Als tussendoortje hieronder een klein overzichtsfilmpje van de ontwerpen van Der Karl, van 1993 tot 2002.  Zie alle groten van de catwalk in de vorm van Naomi, Kate, Karen en Claudia ook voorbijkomen. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top