Fashion

Fairy Skins by Rianne de Witte

Het is freezing cold buiten maar het kan nooit kwaad om vooruit te kijken naar de momenten dat de zon weer lekker gaat schijnen. Zeker als je zoals ik echt niet voor de winterseizoenen op deze aardbol bent gezet. Ik ben me dus maar goed aan het verdiepen in de nieuwe zomercollecties en sla daarbij mode van eigen bodem natuurlijk niet over. Vandaag stond Rianne de Witte met haar Fairy Skins collectie op het menu!

Rianne de Witte heeft met haar zomercollectie 2007, Fairy Skins, aandacht voor de begrippen afkomst en huidskleur van verschillende culturen. In de collectie vind je onder meer volumineuze jurken, tops en mantels terug die geïnspireerd zijn op de doopjurk. “Door dit christelijke kledingstuk te combineren met de context ‘huidskleur’, ontstaat een klassiek en tegelijkertijd surrealistisch beeld,” aldus de Nederlandse ontwerpster. Verder bevat de Fairy Skins collectie zouavenbroeken, een kokerrok en broekpak.

De collectie bestaat uit alle mogelijke nude tinten, gecombineerd met accenten in  smaragdgroen en roze. De designer heeft wat materiaal betreft veel voor de milieuvriendelijke hightech Tintexstoffen gekozen, maar ook linnen, hennep, zijde en biologisch leer en katoen komen voorbij.

Hmm, misschien dat ik dankzij deze ontwerpster toch nog 1 keer in mijn leven in een soort van doopjurk rond zal lopen?! (Virginie)

Fairy SkinsFairy Skins
Deel dit artikel
Back to top