Fashion

Von Furstenberg spreekt…

Karl Lagerfeld deed zijn zegje erover. Hij vond het maar belachelijk. Giorgio Armani dacht er anders over en liet weten dat hij er wel achter stond. Claudia Schiffer deelde de ideeën van de Italiaanse ontwerper. Nieuwste die zich aansluit bij de modellen-zijn-te-dun campagne is Diane Von Furstenberg.

Diane Von FurstenbergDe Council of Fashion Designers of America voorzitter maakt zich zorgen om de issue. Na een vergadering met mede CFDA-ers Anna Wintour, Derek Lam en Vera Wang heeft Von Furstenberg een brief gestuurd naar de rest van de leden om het onder de aandacht te brengen. De Belgische designer hoopt hiermee de geadresseerden te stimuleren om een plan van aanpak op te zetten. “As designers, we cannot ignore the impact fashion has on body image. We share a responsibility to protect women, and very young girls in particular, within the industry, sending the message that health is beauty,” aldus DVF.

Het was begonnen tijdens de Madrid Fashion Week en via andere Europese modesteden overgewaaid naar Amerika. Tot nu toe is meister Lagerfeld de enige die openlijke pro vel-over-been modellen is, terwijl het andere anti-anorexia kamp steeds meer aanhangers krijgt.

Zullen ze strenge maatregelen nemen tijdens de New York Fashion Week nu CFDA’s overste haar mond opentrekt? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top