Fashion

De BFC awards gingen naar…

Gisteravond stond het Victoria & Albert Museum in Londen in het teken van de British Fashion Awards. In een sparklin’ sfeer werden de favo Britse modemensen van 2006 uitgebreid in het zonnetje gezet.

Winnaar Giles Deacon met Katie GrandZoals een beetje verwacht ging de award voor Designer of the Year naar Giles Deacon. Mijn all time favorite Kate M. sleepte de prijs voor Model of the Year in de wacht en Vivienne Westwood werd bekroond tot Red Carpet Designer of the Year. Het moment van de avond was weggelegd voor Mrs Burstein, de oprichter van Browns en de ‘fairy godmother of British fashion for 40 years’. Zij werd geëerd met een lifetime achievement award, door niemand minder uitgereikt dan goede vriend Manolo Blahnik.

De Accessory Designer 2006 werd Mulberry’s Stuart Vevers, Kim Jones won de menswear categorie, Marios Schwab mag zich een jaarlang New Designer of the Year noemen, de titel Shop of the Year ging naar B Store en Eugene Souliman werd benoemd tot Fashion Creator van 2006. Jonathan Saunders was de gelukkige die de Fashion Enterprise Award uitgereikt kreeg, waarmee hij de komende seizoenen gespekt wordt met de nodige financiële input.

Erin O’Connor was dan misschien in de modellencategorie verslagen door Kate, het werd toch een memorable night. Er werd bekend gemaakt dat miss O’Connor in de British Fashion Council plaats zal nemen als vice-chairman.

En allerliefste Kate? Die liet verstek gaan… Granny Vivienne W. mocht in haar plaats de award in ontvangst nemen. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top