Fashion

Doo-Ri

Donderdag interviewdag bij Fashionscene... Ook al gooien we zoveel mogelijk lijntjes uit (zo komen er binnenkort interviews aan met het overzeese Moods of Norway en onze eigen Antoine Peters), sommige people from the industry liggen niet helemaal binnen ons bereik. Al hoewel, Anna W. of Giorgio A. zouden een aanvraag van ons toch niet kunnen weerstaan?! Anyways, om toch wat leuke Q&A’s van internationale ontwerpers met je te delen speuren we het web af en vandaag leverde dat een leuk lijstje op van Doo-Ri.

Doo-Ri herselfDesigner Doo-Ri Chung won in 2006 bij de CDFA’s de Perry Ellis Award voor aanstormend talent (womenwear) en was zo’n tien jaar eerder, in 1995, ook al benoemd tot Parson’s Designer of the Year. Doo-Ri is nu in de race voor een CDFA/Vogue Fashion Fund voor up-and-coming designers, waar ze een leuk geldbedrag mee in de wacht kan slepen voor haar label. Reden genoeg voor style.com om haar wat vragen voor te leggen:

Hoe zou je je kleding willen omschrijven?

“Bedriegelijk simpel.”

Wat was je eerste modemoment?

“Het ontmoeten van Geoffrey Beene. In mijn eerste jaar zag ik zijn retrospectief in het Fashion Institute of Technology. Ik had nooit geweten dat Amerikaanse designers zo konden zijn, ik stond echt versteld. In 1996 maakte ik deel uit van een fashionevenement van Paper Magazine op Union Square, en Amy Spindler van The New York Times schreef hier een artikel over. De volgende dag werd ik gebeld door Mr. Beene. Hij vroeg me langs te komen en we babbelden wat over de Ellsworth Kelly expo in het MoMa (Museum of Modern Art, red.). Hij bekeek mijn schetsen niet. Ik ging er vanuit dat ik de baan niet kreeg, dat hij alleen maar erg beleefd was. En toen vroeg hij wanneer ik kon beginnen.” 

Wie is je favoriete designer, dead or alive?

“Claire McCardell (Amerikaanse ontwerpster (1905-1958) die ook wel de moeder van het modernisme in mode wordt genoemd, red.) heeft me het meest geïnspireerd. Ik heb mijn afstudeerproject gebaseerd op haar diaper dress.”

Wat is de beste trend van alle tijden?

“Ik dacht eerst ironie maar ik denk nu medeleven... Je vroeg ook niet ‘modetrend’!”

Wat is de beste modetrend van lente 2007?

“Doseren, alles met mate.”

Doo-Ri SS06 collectieWat is de ergste modemisser ever?

“Ik denk dat missers nodig zijn, voor het grappige ervan.”

En wat was jouw ergste modemisser?

“Mijn K-mart grijze joggingpak fase op school.”

Chanel of Elsa Schiaparelli (vooraanstaand Parijse ontwerpster in jaren ’20 en ’30)? En waarom?

“Chanel, maar ik zou willen dat het Elsa was, omdat zij de charming look in mode vertegenwoordigt, het casual chic, en ik heb niet het gevoel dat ik dacht echt heb.”

Wat zou je zijn als je geen designer was?

“Als ik niet zou ontwerpen, zou ik me waarschijnlijk met koken bezig houden.”

Op welk specifiek vlak van je werk zou je de 200.000 dollar van de CDFA/Vogue Fashion Fund award willen investeren?

“Het is belangrijk dat we meer personeel in dienst nemen."

Als je het geld niet voor je werk nodig had, wat zou je er dan mee doen?

“Ik zou twee maanden vrij nemen en in hotels gaan ‘wonen’ en alleen maar room service bestellen.” 

Andere labels die meedingen naar de stimuleringsprijs zijn 3.1 Phillip Lim, Costello Tagliapietra, Devi Kroell, Jovovich-Hawk, Marchesa, Rag & Bone, Rodarte, Subversive Jewelry, en Thakoon.

Houd Fashionscene in de gaten voor de uitslag én een creatorpagina gewijd aan Doo-Ri! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top