Fashion

Claudia Schiffer aan het woord

Supermodel Claudia Schiffer achtte de tijd rijp. Nu de discussie al enige tijd bezig is over de omvang van modellen, of liever gezegd, het gebrek aan omvang, geeft ook Claudia Schiffer haar mening. Dat zouden meer (voormalig) topmodellen mogen doen!

Claudia SchifferKleine opfrissing van je geheugen? Het begon allemaal toen de organisatie van de Madrid fashion week modellen onder een bepaald gewicht wilden weigeren. Het discussiepunt was out in the open, mochten de vel-over-been modellen in de ban worden gedaan? Milaan gaf gehoor aan het initiatief dat men in Madrid nam en besloot ook een minimum gewicht in te stellen, Londen doet er daarentegen niet aan mee. Karl Lagerfeld deed ook van zich spreken; hij is pro skinny modellen. Giorgio Armani is weer tegen. De beurt is nu aan miss Schiffer om haar zegje te doen…

“Het ziet er tegenwoordig echt niet meer uit,” aldus Claudia Schiffer. “Mode ziet er goed uit bij dunne modellen maar als je de modellen van vandaag de dag bekijkt, kun je niet anders dan denken dat er iets mis is. Ze zijn echt veel te dun. Je ziet alleen maar botten uitsteken… Modellen zijn altijd dun geweest. Maar nu zijn ze zelfs nóg dunner, wat echt niet waar kan zijn.”

De vrouw die meer dan 550 covers sierde, vertelt dat ze bij het begin van haar carrière als mollig gold. “Ik was een van de dikste toen ik begon.” Supermodel turned into supermom probeert haar gewicht nu zo gezond mogelijk te houden. “Toen men in de media begon te schrijven dat ik er dun en ziek uitzag, ging ik meteen naar de dokter. Hij vertelde me dat ik gezond was. Sinds ik mijn twee kinderen heb, kan ik eten wat ik wil; elke dag chocola? Geen probleem!”

Een voormalig catwalkqueen die aangeeft dat gratenpakhuizen bij de shows echt niet oké zijn, zou dat misschien helpen?! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top