Fashion

Karl Lagerfeld pro skinny modellen

Der Kaiser Karl heeft na alle discussie rondom het minimumgewicht van modellen ook zijn zegje gedaan. Nadat de fashion week in Madrid als eerste verklaarde de ultradunne modellen te zullen boycotten sloot de organisatie in Milaan zich hier ook bij aan. Karl Lagerfeld heeft laten weten achter de vel-over-been modellen te staan.

The Karl Lagerfeld diet boekDe ontwerper vindt de ontstane discussie belachelijk en is van mening dat de meeste landen hun energie beter kunnen steken in het bestrijden van overgewicht. De medische testen die in Madrid werden uitgevoerd om te controleren of de catwalkers niet onder een bepaald gewicht zaten worden door Lagerfeld bestreden. Hij stelt dat veel meisjes van nature mager zijn. “Anorexia komt echt niet voor. De meisjes komen vaak uit Oost-Europese landen en zijn gewoon smal gebouwd.”

Zegt een 68-jarige man die vorig jaar in zijn boek The Karl Lagerfeld diet onthulde dat hij niet uit gezondheidsoverwegingen maar uit ijdelheid 42 kilo te zijn afgevallen! Om een Dior-pak aan te kunnen… Misschien moet de beste man for once in his life die zonnebril/oogkleppen afzetten. Dan ziet de ontwerper vast beter dat echt niet alle skinny ass modellen van nature zo smal gebouwd zijn!

Dan kan ik me toch beter vinden in mister Armani, die heeft aangegeven tegen het gebruik van de ongezond magere modellen te zijn én stelt dat de media verantwoordelijk zijn voor de obsessie voor superdunne vrouwen in de modewereld… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top