Fashion

London Fashion Week: Gareth Pugh

Garth Fader. Dat dwarrelde door mijn gedachte heen toen ik de show van Gareth Pugh zag, een van de sterren van het London Fashion Week programma. Het is geen makkelijke klus om de spotlight op je gericht te houden als je een van de 80 ontwerpers bent die op de showtime lijst staat, maar het is Pugh gelukt.

Als er een show was die opviel was het wel de presentatie van Gareth Pugh. Sinds afgelopen woensdag is de 24-jarige ontwerper de talk of the town en de buzz houdt maar niet op. Zijn eerste solo collectie bestond uitsluitend uit zwartwitte ontwerpen die je veel doet denken aan sci-fi figuren. Het zou me niet verbazen als Paco Rabanne Pugh’s leermeester was. De jonge designer gebruikte alternatieve materialen; de onherkenbare modellen waren helemaal ingepakt in PVC, perspex en rubber. Volumineuze vormen, abstracte lijnen en beperkte kleurgebruik waren de sterke kenmerken van Gareth’s catwalk; zilveren leggings, geblokte trenchcoat met sky-high schouders, bodystocking met opgeblazen zwembanden.

Pugh is duidelijk niet bang om te experimenteren. Ik ben erg benieuwd naar zijn volgende collectie. Hoe gaat hij zijn debuutcollectie overtreffen? (Nana)

Gareth Pugh SS07Gareth Pugh SS07
Gareth Pugh SS07Gareth Pugh SS07
Deel dit artikel
Back to top