Fashion

Winnaar BLVD Modeprijs 2006

Boers, dit jaar cum laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, won de finale met ‘A Journey to Miss Blackbirdy’s World’, een collectie waarvoor illustraties de basis vormen. De jonge ontwerpster wint daarmee een exclusieve modereportage in BLVD. Een gerenommeerde Nederlandse mode-fotograaf zal ‘A Journey to Miss Blackbirdy’s World’ fotograferen.

De vakjury: “Ze laat haar kleren met rust. En daardoor klopt alles”. 

De jury van de BLVD Modeprijs 2006 bestond uit: Geert-Jan Renzen (chef mode BLVD), Martin van Dusseldorp (hoofd atelier Viktor & Rolf), Ingeborg de Roode (conservator Industriële Vormgeving aan het Stedelijk Museum) en Wendela van Dijk (eigenaar van twee modezaken in Rotterdam).

Het is de derde keer dat vrouwenglossy BLVD de BLVD Modeprijs uitreikt, de meest vooruitstrevende en prestigieuze prijs in de Nederlandse modewereld. BLVD biedt hiermee een podium aan jong ontwerptalent. Een dergelijke prijs is uniek in Nederland.

Het novembernummer van BLVD met daarin een reportage van de finale van de BLVD Modeprijs ligt vanaf 19 oktober in de winkel. Bekijk de foto's hier. (NMH)

Merel Boers

Deel dit artikel
Back to top