Fashion

Boekrecensie: Millie


Het boek, geschreven door Helen Walsh, gaat over het turbulente leven van Millie O’Reilly. Ingrediënten zoals drugs, seksualiteit, vriendschap en wanhoop zorgen voor een pakkend verhaal. Als lezer beleef je de gevoelens en spanningen mee van de personages door de constante wisseling van perspectief.

Millie is een 19-jarige studente die na de scheiding van haar ouders bij haar vader, een populaire professor, woont. Millie’s leven 'spettert' aan alle kanten. Hopeloos op zoek naar haar identiteit komt ze op haar dertiende terecht in de ruige wereld van dealers, pooiers en hoeren. Ze experimenteert met drugs en ook haar seksleven is alles behalve saai. Omdat Millie haar lesbische verlangens niet goed kwijt kan gaat ze naar de hoeren. Daarbij fascineert het leven als hoer haar enorm.

Jamie is Millie’s beste vriend. Samen met Jamie stort Millie zich in het nachtleven van Liverpool. Hun vriendschap staat onder druk wanneer de vriendin van Jamie de vriendschap niet goedkeurt. Wanneer Jamie vertelt dat hij gaat trouwen verslechtert hun vriendschap langzaamaan steeds meer.

Het verhaal over de mooie Millie is een realistisch en schokkend verhaal. Vooral de sexscenes zijn erg heftig. Terwijl je af en toe je ogen neerslaat uit plaatsvervangende schaamte, is het erg moeilijk om het boek dicht te slaan. Door haar manier van schrijven weet Helen Walsh de lezer te boeien, waardoor je het liefst het boek in een keer uitleest.

‘Millie’ door Helen Walsh, uitgeverij Vassallucci, ISBN 90-5000-587-X.


Door Hanneke Mulder
Deel dit artikel
Back to top