Fashion

Met deze tips minimaliseer jij jouw kledingkast

Wij houden als geen ander van shoppen, maar als je er goed over nadenkt kom je tot de conclusie dat er eigenlijk nooit een einde aan komt. Je kan blijven kopen en nog steeds het gevoel hebben dat je niet genoeg hebt en dat is eigenlijk best vreemd. Nadat je eindelijk dat ene shirtje in handen hebt, verzin je wel weer wat anders om geld aan uit te geven en dit gaat steeds zo door. Het kan ook anders en daarom geven wij je een paar tips om jouw kledingkast te minimaliseren. 

Natuurlijk hoef je niet jouw hele garderobe gelijk in de vuilnisbak te gooien en maar een paar items over te houden, maar je kan wel de nodige inspiratie putten uit de minimalistische denkwijze. Als je het goed aanpakt, houd je zeker nog genoeg outfit combinaties over!

1. Investeer in kwalitatieve items
Je kan soms even schrikken van de prijs van een mooi item, maar het kan het echt waard zijn! Als je investeert in een mooie, kwalitatieve tas, kan je er vaak nog jaren mee doen. Dit weegt zich dan op tegen de vele andere tassen die je anders had gekocht. Kijk ook goed of het item tijdloos is en niet gewoon meegaat met de trends. Als het laatste het geval is, kan het namelijk zo zijn dat je er na een paar keer dragen al op uitgekeken bent. 

2. Koop elk seizoen een paar items
Het is leuk om elk jaar allemaal nieuwe outfits te hebben, maar het is best zonde van je geld. Natuurlijk mag je jezelf blij maken met een paar mooie items, maar je bent waarschijnlijk alweer vergeten wat je vorig jaar allemaal hebt gekocht. Je smaak verandert elk jaar wel een beetje en de trends komen en gaan. Zodra jij je hier bewust van bent, kan je voorkomen dat je kast uitpuilt met allemaal onaangeraakte items. 

3. Vermijd de sale
Het is moeilijk om sale items te laten hangen, maar het is echt beter om dat wel te doen. Je vraagt je natuurlijk af 'waarom?', aangezien je tijdens de sale soms een paar fantastische dingen kan scoren... Tenminste dat denk je. Vaak zijn de items die in de sale gaan seizoensitems of ze zijn erg trendgevoelig, denk aan opvallende printjes en kleuren. Dit is op het moment dat je het ziet erg leuk, maar een paar weken later zal jij je hand er niet meer voor omdraaien. Een vraag die je hierbij kan helpen: Zal ik het item ook voor de volle mep hebben gekocht? Is het antwoord nee, dan moet je het sowieso laten hangen. 

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE MAY (@sophiemay) op

4. Ga voor duurzame materialen
Items die gemaakt zijn van een goede stof zullen ook langer meegaan. Daarnaast zit het vaak ook lekkerder en is het beter voor het milieu. Ook hierbij geldt dat je liever één fijn, lekker zittend shirtje wil, dan vijf tops die niet helemaal perfect zijn. Voor accessoires geldt hetzelfde: een setje oorbellen van plastic is misschien goedkoper, maar sieraden van echt zilver zullen veel langer mooi blijven. 

 

Een bericht gedeeld door Filippa K (@filippa_k) op

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top