Lifestyle

7 redenen waarom je nooit meer op flip flops mag lopen

7 redenen waarom je nooit meer op flip flops mag lopen

De dagen worden langer, het weer wordt geleidelijk aan ietsjes warmer en met een beetje geluk kunnen we binnenkort alweer open schoeisel aan. Welke schoenen je in de zomer snel aanschiet? Flip flops! Maar die blijken dus helemaal niet zo goed voor je voeten te zijn...

Daarom zetten wij 7 redenen onder elkaar waarom je nooit meer op flip flops mag lopen.
 

1. Je kunt je enkel verstuiken

Flip flops zijn perfect voor het strand, maar denk even drie keer na voordat je er de hele dag op gaat rondlopen. Omdat flip flops zo weinig ondersteuning bieden, draaien je voeten naar binnen en heb je meer kans om je enkel te verstuiken.

2. Je kunt infecties oplopen

Omdat flip flops geen enkele bescherming bieden, worden je voeten - iedere keer dat je de slippers in het openbaar draagt - blootgesteld aan bacteriën en virussen. Zeker als je open wondjes hebt (blaren!) kan dit funest zijn. De meeste slippers zijn daarnaast ook gemaakt van schuim, een materiaal dat erg gevoelig is voor schimmels en bacteriën. En die vind je juist veel rondom ruimtes waar vaak flip flops worden gedragen...

3. Je voeten vervormen

Flip flops hebben een zeer plat oppervlak, waardoor je voeten een hoop extra werk moeten verrichten en voet vervormingen kunnen ontstaan. Denk maar eens aan de uitstulping net achter je grote teen. Je lichaam gaat nieuw bot produceren om het trekken aan de pezen te genezen. 

4. Je voeten gaan pijn doen

Wanneer je loopt op schoenen met voldoende ondersteuning, stap je in op je hiel en rolt je voet op natuurlijke wijze langs de bal van je voet naar de tenen. Draag je flip flops, dan heb je geen ondersteuning en stap je gewoon 'plat'. Daarbij raak je de bal van je voet hard en dat doet pijn. Deze kan geïrriteerd raken en dit kan uiteindelijk een vervelende blessure worden. En wat dacht je van je hielen die iedere keer met een klap de grond raken?

5. Je gaat er langzamer van lopen

Uit onderzoek van de Auburn University blijkt dat mensen die op flip flops lopen kleinere stappen zetten dan mensen die op sneakers lopen... 

6. Je struikelt sneller

Wanneer je op flip flops loopt heb je veel eerder de kans om ergens achter te blijven haken en kun je dus heel lelijk vallen. En hoe vervelend is het als er iemand op je voet stapt?

7. Je krijgt er blaren van

Bandjes van flip flops zijn bijna altijd gemaakt van plastic en dat schuurt tussen je tenen. Een grote kans op blaren dus!

 

Ga jij deze zomer voor ander schoeisel?

 

Beeld: Pixabay
Deel dit artikel
Back to top