Lichaamsverzorging

Getest: dit masker krijgt jouw voeten zomerproof

Getest: dit masker krijgt jouw voeten zomerproof

Je zal twee weken je voeten moeten verstoppen in sokken, maar het huidje wat je er voor terug krijgt is het zó waard! De zomer komt steeds dichterbij en hiermee ook de slippers, espadrilles en sandalen. Tijd dus om je voeten voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Ik zag de loshangende vellen - zowel onangenaam als satisfying - al verschillende keren voorbij komen op social media. Na een snelle speurtocht kwam ik er al snel achter dat het om eeltsokken ging. Eeltsokken zijn speciaal ontwikkeld om eeltplekken en oude droge huid van je voeten te laten verdwijnen. Zo wordt geclaimd dat het al werkt na de eerste keer gebruik. Ik testte de Footsteps eeltsokken (klik hier).

Wat is het?

Wanneer je de verpakking opent, komen er twee plastic sokken uit. de binnenkant is doordrenkt in een natte substantie, hier zullen dan ook je voeten zo’n 90 tot 120 minuten in moeten vertoeven. Het masker zal de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren waardoor het ‘oude’ vel dus loslaat. Van nature heb je ongeveer elke 30 dagen een nieuwe opperhuid. Het masker versnelt het proces dus aanzienlijk. Je moet dan ook even oppassen met je nieuwe huidje en het bijvoorbeeld niet meteen vol blootstellen aan de zon. 

Mijn ervaring

Zelf droeg ik een paar dikke wintersokken om de plastic zakken heen. Hierdoor kon ik me verplaatsen zonder dat ik overal lekte en het masker zou zo – volgens de verpakking – nog beter intrekken. Lopen met het masker om je voeten voelt op het begin zó raar. Ik bedoel, het went wel maar ik zou toch proberen het grootste deel zittend door te brengen. Ik liet het masker de volle twee uur zitten en spoelde het daarna af in de douche. Op dat moment merkte ik weinig verschil en is het afwachten geblazen. Maar het wachten loonde, na ongeveer een week begon heel de onderkant van mijn voet los te laten. Het was misschien niet een heel fris gezicht , maar als je elke keer na het douchen het dode vel voorzichtig eraf trok viel het mee. Ik ben nu twee weken verder en mijn voeten zijn heerlijk zacht en zien er gelukkig ook zo uit. Laat de zomer maar komen, want ik en mijn voeten zijn er klaar voor!


Footsteps eeltsokken bij Bol.com 

Beeld: Anna Shvets via Pexels
Deel dit artikel
Back to top