Gezichtsverzorging

5 fouten die je maakt tijdens het wassen van je gezicht

5 fouten die je maakt tijdens het wassen van je gezicht

Je zou denken dat het wassen van je gezicht de makkelijkste stap is van je gezichtsroutine. Maar toch zijn er een aantal kleine details die een groot verschil kunnen maken. Als je hebt gemerkt dat je huid heel erg droog is of juist vet, dan zou het wassen van je gezicht daar wel eens de oorzaak van kunnen zijn. Dit zijn de vijf reinigingsfouten en zo los je ze op. 

 

Je gebruikt te heet water

We weten dat het fijn is om heet water te gebruiken. Maar wees voorzichtig met de temperatuur van water, omdat dit op langertermijn gevolgen kan hebben voor de huid. Heet water kan haarvaten laten barsten, je natuurlijke oliebalans verstoren en daardoor je huid uitdrogen. 

 

Je verwijdert niet volledig je make-up

Velen van ons denken dat onze huid schoon is, omdat het er schoon uitziet. Maar dit is niet altijd het geval door overgebleven make-up resten. Probeer daarom nog een kleine stap toe te voegen aan je gezichtsroutine. Gebruik na een make-upremover ook een reinigingsmiddel. Hello clean face!

 

Je wast eerst je handen niet

Dit is iets wat veel mensen over het hoofd zien. Maar als je erover nadenkt, raken onze handen heel veel vervuilde plekken aan op een dag. Dus doe je gezicht een plezier en geef je handen een snelle scrub voordat je je gezicht aanraakt. 

 

Je scrubt te vaak

Je huid scrubben is een superfijn gevoel. Maar als je te vaak scrubt kun je bloedvaten in je huid breken, met als gevolg onnodige roodheid en beschadigingen.

 

Je gebruikt het verkeerde reinigingsmiddel

Er zijn honderden verschillende reinigingsmiddelen. En die zijn allemaal gericht op verschillende huidtypen of huidproblemen. Als je niet zeker weet wat de juiste voor je is, kies dan iets wat zacht is en geschikt is voor alle huidtypen.

 

 

Deel dit artikel
Back to top